צילום׃ לבנת דרייליך, יחסי ציבור
פאי לימון קוקוס
מנה קיצית משגעת עם חמיצות מרעננת
דרור דוב | מסעדת ורד הגליל
| פורסם 01/07/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
לבצק
300 גרם קמח
300 גרם חמאה (או מחמאה)
1 ביצה
3 כפות סוכר
5 כפות מים קרים
למילוי
5 חלמונים
5 כפות סוכר
400 מ"ל חלב קוקוס
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ מ-2 לימונים
3 כפות קורנפלור
לציפוי
5 חלבונים
5 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 מעבדים במג'ימיקס את כל חומרי הבצק עד שנוצר כדור. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח שעה במקרר. מרדדים את הבצק ומרפדים בו את התבנית. אופים ב-180 מעלות כ-10 דקות או עד הזהבה ומקררים.
2 טורפים את כל חומרי המילוי בסיר כפול על אדים (בן מארי), עד שהמסה נהיית סמיכה והומוגנית. מקררים לפחות שעתיים, ויוצקים לתחתית האפויה.
3 מקציפים את החלבונים והסוכר למסה יציבה, מכניסים לשק זילוף ויוצקים טיפות מעל מלית החלמונים. אופים ב-140 מעלות כ-20 דקות, עד שטיפות המרנג מתקשות. מצננים ומגישים.