אוכל
צילום׃ לבנת דרייליך, יחסי ציבור

פאי לימון קוקוס

מנה קיצית משגעת עם חמיצות מרעננת

דרור דוב | מסעדת ורד הגליל | פורסם 01/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

לבצק

300 גרם קמח
300 גרם חמאה (או מחמאה)
1 ביצה
3 כפות סוכר
5 כפות מים קרים

למילוי

5 חלמונים
5 כפות סוכר
400 מ"ל חלב קוקוס
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ מ-2 לימונים
3 כפות קורנפלור

לציפוי

5 חלבונים
5 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מעבדים במג'ימיקס את כל חומרי הבצק עד שנוצר כדור. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח שעה במקרר. מרדדים את הבצק ומרפדים בו את התבנית. אופים ב-180 מעלות כ-10 דקות או עד הזהבה ומקררים.

2 טורפים את כל חומרי המילוי בסיר כפול על אדים (בן מארי), עד שהמסה נהיית סמיכה והומוגנית. מקררים לפחות שעתיים, ויוצקים לתחתית האפויה.

3 מקציפים את החלבונים והסוכר למסה יציבה, מכניסים לשק זילוף ויוצקים טיפות מעל מלית החלמונים. אופים ב-140 מעלות כ-20 דקות, עד שטיפות המרנג מתקשות. מצננים ומגישים.