עוגת וניל עם ריבה ופירורים
כזאת עוגה יפה, איך זה יכול להיות שכל כך קל להכין אותה? אין לנו מושג, אנחנו רק יודעים שאנחנו הכי הולכים לעשות את זה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה:
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 ביצים L
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
120 מ"ל (חצי כוס) שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח רב תכליתי (אפשר להחליף עד חצי מהכמות בקמח מלא)
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
300-400 גרם ריבה חלקה מכל סוג
אבקת סוכר לקישוט
לפירורים:
50 גרם (5 כפות) קמח
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם סוכר דמררה (רבע כוס)
50 גרם קוואקר (חצי כוס)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ.
2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
4 יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
לבלוג של נטלי לוין - עוגיו.נט
5 יוצקים מעל תלוליות ריבה.
6 לפירורים: בקערה בינונית שמים קמח, חמאה, סוכר וקוואקר ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
7 מפזרים את פירורי הבצק על הריבה.
8 אופים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה תופחת ומזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
9 מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.