אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

עוגת קוקוס עסיסית לפסח

עוגה כשרה לפסח עם קצת קמח מצה, הרבה קוקוס, מיץ תפוזים שמעניק עסיסיות, ארומה וטעם ושוקולד מריר מגורר, שנמס לתוך הבצק ומרגיש כאילו שם היה המקום שלו מאז ומעולם

מיקי שמו | על השולחן | פורסם 03/04/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.5 269 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים מופרדות + 4 חלבונים

120 מ"ל (חצי כוס) שמן קנולה

120 מ"ל (חצי כוס) מיץ תפוזים

210 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

175 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר

רבע כפית מלח

60 גרם (חצי כוס) קמח מצה דק

25 גרם (רבע כוס) אבקת שקדים

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר מגורר גס או קצוץ

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

>> כל המתכונים לפסח

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית 26 ס"מ.

2 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה 4 חלמונים עם שמן קנולה, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל 3-2 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מקציפים 8 חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר נקייה כ-5 דקות, עד לקבלת קצף יציב.

4 מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה, אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר.

5 מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הקוקוס והחלמונים ולבסוף מקפלים פנימה את תערובת קמח המצה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

6 אופים 60-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

7 מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.

* גיוון: מוסיפים לתערובת 8 תמרים מיובשים מזן מג'הול מגולענים וחתוכים לרבעים.