אוכל
צילום׃ דניאל לילה, מאפיית לחמים

עוגיות שקדים ולימון

עוגיות חמאה נימוחות וכשרות לפסח בגוון לימוני עדין

אורי שפט | מאפיית לחמים | פורסם 24/03/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

125 גרם חמאה
200 גרם סוכר ( כוס פחות 2 כפות)
50 גרם ביצה ( יחידה)
200 גרם שקד טחון (כוס ורבע )
80 גרם שקד פרוס ( כוס )
100 גרם קמח תפו"א ( חצי כוס)
3 גרם אבקת אפייה ( רבע כפית )
10 גרם גרידת לימון ( גרידת מלימון אחד)
50 גרם קוקוס ( חצי כוס)

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה, חמאה וסוכר למסה חלקה ובהירה.

2 מוסיפים ביצה ומערבבים עד לאחידות.

3 מוסיפים יבשים: שקד טחון, שקד פרוס, קמח תפו"א, אבקת אפייה, קוקוס, וגרידת לימון.

4 מערבבים לבצק אחיד.

5 יוצרים גלילים ארוכים על גבי נייר אפייה, מגלגלים ושמים לקירור שעה.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות.

7 מוציאים את העוגיות מקירור וחותכים לעיגולים בעובי: 0.5 ס"מ.

8.מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

9 אופים בחום של 170 מעלות כ-12-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

10 לאחר התקררות העוגיות ניתן לבזוק אבקת סוכר.

>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג