עוגיות שקדים ולימון
עוגיות חמאה נימוחות וכשרות לפסח בגוון לימוני עדין
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
125 גרם חמאה
200 גרם סוכר ( כוס פחות 2 כפות)
50 גרם ביצה ( יחידה)
200 גרם שקד טחון (כוס ורבע )
80 גרם שקד פרוס ( כוס )
100 גרם קמח תפו"א ( חצי כוס)
3 גרם אבקת אפייה ( רבע כפית )
10 גרם גרידת לימון ( גרידת מלימון אחד)
50 גרם קוקוס ( חצי כוס)
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה, חמאה וסוכר למסה חלקה ובהירה.
2 מוסיפים ביצה ומערבבים עד לאחידות.
3 מוסיפים יבשים: שקד טחון, שקד פרוס, קמח תפו"א, אבקת אפייה, קוקוס, וגרידת לימון.
4 מערבבים לבצק אחיד.
5 יוצרים גלילים ארוכים על גבי נייר אפייה, מגלגלים ושמים לקירור שעה.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 מוציאים את העוגיות מקירור וחותכים לעיגולים בעובי: 0.5 ס"מ.
8.מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
9 אופים בחום של 170 מעלות כ-12-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
10 לאחר התקררות העוגיות ניתן לבזוק אבקת סוכר.
>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג