עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה
ככה מתחילים את היום עם אנרגיות: עוגת תמרים ושיבולת שועל טעימה ורכה, פשוט מושלמת לקפה הראשון של הבוקר. רוצים להכין אותה בגרסת פרווה לשבת? גם זה אפשרי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
22 תמרים יבשים, גדולים ורכים (450 גרם), רצוי מזן מג'הול
160 מ"ל (שני שליש כוס) מים
חצי כפית סודה לשתייה
300 גרם (שתי כוסות ועוד 2 כפות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
70 גרם (שלושת רבעי כוס) שיבולת שועל להכנה מהירה (קוואקר)
120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום
80 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן
1 כפית קינמון טחון
רבע כפית מלח
240 מ"ל (כוס) חלב
150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
3 ביצים L
לעיטור:
2 כפות שיבולת שועל שלמה
מעט אבקת סוכר, לפידור
אופן ההכנה:
1 מגלענים את התמרים, מעבירים לסיר קטן, מוסיפים מים וסודה לשתייה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב, עד שהתמרים מתרככים מאוד ורוב המים נספגים בהם. מצננים היטב.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות. טוחנים את התמרים במעבד מזון או בבלנדר למחית חלקה.
3 מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל, שני סוגי סוכר, קינמון ומלח.
>> עוד מתוקים שווים בבלוג של ענבל - פיית העוגיות
4 יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ומוסיפים חלב, חמאה מומסת, ביצים ואת מחית התמרים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5 משטחים את הבלילה בתבנית 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל שיבולת שועל שלמה ואופים 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. לפני ההגשה מנפים מעל לעוגה אבקת סוכר.
* לגירסת פרווה ניתן להמיר את החלב בחלב סויה ואת החמאה בשמן קוקוס מומס.
* לעוגה במתיקות מעודנת יותר אפשר להפחית את כמות הסוכר הלבן ל-50 גרם.
* לגרסה בריאה במיוחד אפשר להחליף עד מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא.