אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה

ככה מתחילים את היום עם אנרגיות: עוגת תמרים ושיבולת שועל טעימה ורכה, פשוט מושלמת לקפה הראשון של הבוקר. רוצים להכין אותה בגרסת פרווה לשבת? גם זה אפשרי

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 05/09/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 108 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

22 תמרים יבשים, גדולים ורכים (450 גרם), רצוי מזן מג'הול

160 מ"ל (שני שליש כוס) מים

חצי כפית סודה לשתייה

300 גרם (שתי כוסות ועוד 2 כפות) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

70 גרם (שלושת רבעי כוס) שיבולת שועל להכנה מהירה (קוואקר)

120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום

80 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן

1 כפית קינמון טחון

רבע כפית מלח

240 מ"ל (כוס) חלב

150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

3 ביצים L

לעיטור:

2 כפות שיבולת שועל שלמה

מעט אבקת סוכר, לפידור

אופן ההכנה:

1 מגלענים את התמרים, מעבירים לסיר קטן, מוסיפים מים וסודה לשתייה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב, עד שהתמרים מתרככים מאוד ורוב המים נספגים בהם. מצננים היטב.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות. טוחנים את התמרים במעבד מזון או בבלנדר למחית חלקה.

3 מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל, שני סוגי סוכר, קינמון ומלח.

>> עוד מתוקים שווים בבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4 יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ומוסיפים חלב, חמאה מומסת, ביצים ואת מחית התמרים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 משטחים את הבלילה בתבנית 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל שיבולת שועל שלמה ואופים 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. לפני ההגשה מנפים מעל לעוגה אבקת סוכר.

* לגירסת פרווה ניתן להמיר את החלב בחלב סויה ואת החמאה בשמן קוקוס מומס.

* לעוגה במתיקות מעודנת יותר אפשר להפחית את כמות הסוכר הלבן ל-50 גרם.

* לגרסה בריאה במיוחד אפשר להחליף עד מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא.