אוכל
צילום׃ istockphoto

עוגת שקדים וגבינה

עוגת גבינה קצת אחרת

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 21/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

החומרים לבסיס הבצק

75 גרם חמאה
125 גרם פתי בר
25 גרם שקדים מולבנים

החומרים למלוי

150 גר` גבינה נחשונית
150 גרם גבינת עיזים 9% שומן למריחה
100 גרם יוגורט
חצי כוס סוכר
4 ביצים מופרדות
חצי כפית תמצית וניל
שתי כפות גדושות קורנפלור

החומרים לציפוי

3 כפות סוכר
125 גרם פתי בר
100 גרם שקדים קלויים
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש ל- 150 מעלות צלזיוס1. במעבד מזון טוחנים את חומרי הציפוי, ומניחים בצלחת בצד. טוחנים את חומרי הבסיס, משטחים על גבי תחתית התבנית ומטפסים על הדפנות.2. מערבבים את חומרי המילוי במעבד מזון, מלבד החלבונים. מקציפים את החלבונים ומקפלים אל תוך התערובת. שופכים את התערובת על הבסיס ובוזקים מעל את חומרי הציפוי.3. אופים בתנור כשעה ומחצה.