עוגת תפוחים בלתי נראית
עוגה צרפתית שמורכבת מהמון שכבות של פרוסות תפוחים דקיקות, שלכאורה נעלמות לתוך הבלילה ויוצרות מראה עדין דמוי שיש. מרגישים שהגיע הזמן לקחת הפסקה מעוגת התפוחים הבחושה הקבועה? זה הדבר להכין הסופ"ש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 תפוחי עץ מתוקים (למשל פינק ליידי)
3 ביצים
100 גרם (חצי כוס) סוכר
120 מ"ל (חצי כוס) חלב
50 גרם חמאה, מומסת
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
שקדים פרוסים, לקישוט
אבקת סוכר, להגשה
אופן ההכנה:
1 משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית כיכר גדולה או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות בטורבו.
3 מקלפים את התפוחים, מגלענים ופורסים לפרוסות דקיקות של כ-2 מ"מ.
4 מקציפים בקערה גדולה את הביצים והסוכר לקבלת תערובת בהירה ותפוחה (אפשר במיקסר או במטרפה). מוסיפים חלב וחמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד.
5 מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים בעדינות עד לקבלת מסה אחידה ללא גושי קמח.
6 מוסיפים לקערה חצי מפרוסות התפוחים ומערבבים היטב עד שכל הפרוסות מכוסות בתערובת. מוסיפים את החצי השני של התפוחים ומערבבים שוב.
7 יוצקים את התערובת (עם התפוחים) לתבנית המשומנת. משתדלים להפריד פרוסות תפוחים שנדבקו זו לזו (אם רוצים אפשר לסדר את התפוחים בשכבה העליונה בצורת מניפה כשהפרוסות חופפות).
8 מפזרים שקדים פרוסים ואופים כ-40 דקות. לאחר מכן מכסים את פני העוגה בנייר אלומיניום ואופים 20-15 דקות נוספות, עד שהעוגה מוכנה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
9 מצננים את העוגה לגמרי ומעבירים למקרר לשעה, להתייצבות.
10 לפני ההגשה אפשר לחלץ מהתבנית ולפדר באבקת סוכר.
בתיאבון!