פאדג' בראוניז שוקופרג
עוגת פאדג' עשירה, רכה ונימוחה בשילוב טעמים מושלם של שוקולד ופרג
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים
300 גרם סוכר חום (כוס דחוסה ורבע)
קורט מלח
2 כפות ליקר קפה
150 גרם פרג טחון (ככוס ו-3/4) - רצוי מאוד פרג טחון טרי ולא מהשקיות בסופר
140 גרם קמח רגיל (1 כוס)
אופן ההכנה:
1 בסיר כפול ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה וללא חתיכות שוקולד.
2 טורפים את הביצים בעזרת מטרפה ידנית כדקה, מוסיפים את הסוכר, המלח וליקר הקפה לפי הסדר וממשיכים לטרוף.
3 מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים לטרוף את עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מוסיפים את הפרג והקמח ומערבבים לאט, עד שהקמח נטמע בתערובת.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס מלבנית מחופה נייר אפיה משומן.
7 מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 25 דקות. (בדקו במרכז העוגה בעזרת קיסם אם התערובת אפויה). היזהרו מאפיית יתר!!! אחרת העוגה תתייבש.
8 מצננים ופורסים לריבועים.
9 ניתן לאחסן בקופסה אטומה כשבין שכבת בראוניז לשניה יש נייר אפיה.