אוכל
צילום׃ CooknBake

פאדג' בראוניז שוקופרג

עוגת פאדג' עשירה, רכה ונימוחה בשילוב טעמים מושלם של שוקולד ופרג

CooknBake | מקום קטן לאהבה גדולה | פורסם 25/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים
300 גרם סוכר חום (כוס דחוסה ורבע)
קורט מלח
2 כפות ליקר קפה
150 גרם פרג טחון (ככוס ו-3/4) - רצוי מאוד פרג טחון טרי ולא מהשקיות בסופר
140 גרם קמח רגיל (1 כוס)

אופן ההכנה:

1 בסיר כפול ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה וללא חתיכות שוקולד.

2 טורפים את הביצים בעזרת מטרפה ידנית כדקה, מוסיפים את הסוכר, המלח וליקר הקפה לפי הסדר וממשיכים לטרוף.

3 מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים לטרוף את עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מוסיפים את הפרג והקמח ומערבבים לאט, עד שהקמח נטמע בתערובת.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס מלבנית מחופה נייר אפיה משומן.

7 מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 25 דקות. (בדקו במרכז העוגה בעזרת קיסם אם התערובת אפויה). היזהרו מאפיית יתר!!! אחרת העוגה תתייבש.

8 מצננים ופורסים לריבועים.

9 ניתן לאחסן בקופסה אטומה כשבין שכבת בראוניז לשניה יש נייר אפיה.