עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה
"ההשראה לעוגה הזו היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה טעימה", אומר מיקי שמו. ואנחנו אומרים: עוגה שנראית ככה ודורשת רק 20 דקות עבודה היא לגמרי הדבר בשבילנו
- זמן עבודהשעתיים וחצי
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית:
250 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
30 גרם (2 כפות גדושות) סוכר
למלית:
300 גרם גבינת שמנת ניו יורק 30%
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
2 ביצים + 1 חלמון
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
1 שקית סוכר וניל
150 גרם קונפיטורת תות שדה או ריבה חלקה אחרת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
2 מכינים את הקלתית: שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומרסקים לפירורים במרקם של חול רטוב.
3. מרפדים בתערובת הפירורים את התחתית והדפנות של 3 תבניות פאי בקוטר 16 ס"מ או תבנית פאי אחת בקוטר 26 ס"מ, ומהדקים היטב. מקפיאים למשך 10 דקות לפחות.
4. מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים מלבד הריבה לתערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר.
5 מרכיבים ואופים: יוצקים את מלית הגבינה על הקלתית או הקלתיות עד שלושת רבעי מגובהן. מניחים על פני העוגה כמה שלוליות קטנות של ריבה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או סכין.
6 מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים 30 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז. מצננים שעתיים לפחות.
7. מצננים ושומרים בקירור עד 3 ימים.
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת כאן מסקרפונה ותפוחים
>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו