אוכל
צילום׃ none

עוגת בננה ונענע

עוגה בניחוח מנטה עדין

חנה שאולוב | עוגות ברגע, הוצאת כנרת | פורסם 22/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בננה גדולה, חתוכה לקוביות
½ 1 כפות נענע קצוצה
מיץ מ-1/2 לימון
קליפה מגוררת מלימון שלם
1.5 כוסות סוכר חום (דמררה)
3 כפות אשל או יוגורט
½ כוס שמן (רצוי קנולה)
2 ביצים
½ 1 כוסות קמח תופח
½ כוס קורנפלור
½ כוס חלב
גרגירים ספורים של פלפל שחור, גרוס דק (לא לוותר!)

 

אופן ההכנה:

1 מחממים מראש את התנור לחום בינוני (180-170 מעלות)2. מכינים 3-2 תבניות קרטון קטנות חד-פעמיות לאינגליש קייק, או תבנית עגולה מס' 22, מרופדת בנייר אפייה.3. שמים את כל החומרים בקערה ובוחשים היטב בכף עץ.מעבירים לתבניות ואופים עד 40 דקות, או עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יצא יבש. זמן האפייה תלוי בגודל התבניות.