צילום׃ דן לב, על השולחן
סהרוני חמאה ואגוזי לוז קלויים
מתכון מהיר ופשוט לעוגיות חמאה קלילות ומפנקות
מיקי שמו | mako
| פורסם 15/07/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
100 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר מנופה (1/2 כוס)
1 חלמון
200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית שטוחה)
50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק (1/2 כוס)
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד הומוגניות.
2 מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק.
3 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
4 מגלגלים את הבצק ל-2 גלילים בקוטר 4 ס"מ.
5 מחלקים כל גליל ל-20 יחידות של 2 ס"מ כל אחת.
6 מכל יחידה יוצרים גליל דק בעובי ס"מ, וממנו יוצרים את צורת הסהרון.
7 מניחים את הסהרונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני, ואופים ב-175מעלות כ-13 דקות.
8 מקשטים באבקת סוכר.