אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

סהרוני חמאה ואגוזי לוז קלויים

מתכון מהיר ופשוט לעוגיות חמאה קלילות ומפנקות

מיקי שמו | mako | פורסם 15/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

100 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר מנופה (1/2 כוס)
1 חלמון
200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית שטוחה)
50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק (1/2 כוס)

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד הומוגניות.

2 מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק.

3 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.

4 מגלגלים את הבצק ל-2 גלילים בקוטר 4 ס"מ.

5 מחלקים כל גליל ל-20 יחידות של 2 ס"מ כל אחת.

6 מכל יחידה יוצרים גליל דק בעובי ס"מ, וממנו יוצרים את צורת הסהרון.

7 מניחים את הסהרונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני, ואופים ב-175מעלות כ-13 דקות.

8 מקשטים באבקת סוכר.