אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו

מאפינס וניל

עוגת וניל אישית עם קרם קפה ואגוזי לוז - מקסימום רושם במינימום מאמץ

אביבה פיבקו | mako | פורסם 20/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

120 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (1/2 כוס של 200 מ"ל ועוד כף גדושה)
180 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
125 מ"ל חלב
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל

לקישוט

חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות אבקת סוכר
1 כפית קפה נמס
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 כוס נוטלה
50 גרם ברס (שברי אגוזי לוז מסוכרים. יש לקנות בחנויות המתמחות בצורכי אפייה ובמרכולים גדולים. אם אתם לא מוצאים, אפשר להשתמש בשברי אגוזי לוז רגילים)

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם המאפינס: מערבבים במיקסר (אפשר ידני, עם וו הקצפה) את כל החומרים (חמאה, סוכר, קמח, אבקת אפייה, חלב, ביצים ותמצית וניל). מתחילים במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים.

2 מוזגים את התערובת (הכי קל בעזרת מצקת) לתבנית המאפינס (12 יחידות), ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. מצננים.

3 מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת עם האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר והקפה הנמס במשך כדקה, עד שמתקבל קרם סמיך.

4 מורחים על כל מאפין נוטלה, וטובלים עם הצד של הנוטלה באגוזים המסוכרים.

5 מקשטים עם קרם הקפה בעזרת שק זילוף. שומרים בקירור בקופסה אטומה.