אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה קלאסית בטעם מעודן של וניל ולימון

צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף | פורסם 20/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 101 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

750 גרם גבינה

250 גרם סוכר

גרידת לימון

מקל וניל חרוץ

65 גרם פודינג וניל

800 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת

לפרורי הבצק

150 גרם חמאה

150 גרם סוכר

150 גרם קמח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-80 מעלות.

2 מערבבים חמאה, סוכר וקמח באמצעות מעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד. מכניסים למקרר למשך שעה.

3 מרדדים את הבצק לגובה של חצי ס"מ ומכניסים לתבנית בקוטר 28 ס"מ על מנת שיהווה תחתית לעוגה.

4 את שאר הבצק משטחים לתבנית אפיה מרובעת עד לגובה של חצי ס"מ (ישמש לפרורי ציפוי העוגה).

5 את שתי התבניות מכניסים לתנור שחומם מראש עד להזהבה ומצננים.

6 מערבבים את הגבינה, הסוכר, גרידת הלימון, הוניל והפודינג עד לקבלת מסה בעלת טקסטורה אחידה.

7 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עד ליציבות. לאחר מכן מעבירים את הקצפת אל מסת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.

8 לאחר שהבצק צונן מניחים את מסת הגבינה על התחתית האפויה ומפזרים מעל את פירורי הבצק שיצרנו מבעוד מועד.

>> והנה עוד מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה