אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת תפוזים מושחתת

איך הופכים עוגת תפוזים למושחתת? מעשירים את הבצק בפודינג וניל, ומכינים קרם חמאה עסיסי לציפוי

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 23/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

3/4 1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה
45 גרם פודינג וניל (חצי שקית)
3/4 1 כוס סוכר
3 ביצים
100 גרם חמאה רכה
3 כפיות גרידת תפוז
1/4 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

לציפוי

100 גרם חמאה רכה
1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
1 כף מיץ תפוזים
1 כפית גרידת תפוז

אופן ההכנה:

תבנית: עגולה 24 ס"מ, אטומה לחלוטין.

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והפודינג, ומניחים בצד.

3 בקערה אחרת מערבלים ביצים, סוכר, חמאה, גרידת תפוז ומיץ תפוזים.

4 מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 משמנים את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה (שימו לב, מדובר בבלילה דלילה. חשוב שהתבנית תהיה אטומה לגמרי).

6 אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

7 מכינים את הציפוי: מקציפים את כל המרכיבים עד שנוצר קרם אוורירי. מי שלא אוהב קרם חמאתי יכול להמיר את החמאה בגבינת שמנת, או לוותר על הציפוי ולקשט באבקת סוכר.