עוגת תפוזים מושחתת
איך הופכים עוגת תפוזים למושחתת? מעשירים את הבצק בפודינג וניל, ומכינים קרם חמאה עסיסי לציפוי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
3/4 1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה
45 גרם פודינג וניל (חצי שקית)
3/4 1 כוס סוכר
3 ביצים
100 גרם חמאה רכה
3 כפיות גרידת תפוז
1/4 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
לציפוי
100 גרם חמאה רכה
1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
1 כף מיץ תפוזים
1 כפית גרידת תפוז
אופן ההכנה:
תבנית: עגולה 24 ס"מ, אטומה לחלוטין.
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והפודינג, ומניחים בצד.
3 בקערה אחרת מערבלים ביצים, סוכר, חמאה, גרידת תפוז ומיץ תפוזים.
4 מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5 משמנים את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה (שימו לב, מדובר בבלילה דלילה. חשוב שהתבנית תהיה אטומה לגמרי).
6 אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
7 מכינים את הציפוי: מקציפים את כל המרכיבים עד שנוצר קרם אוורירי. מי שלא אוהב קרם חמאתי יכול להמיר את החמאה בגבינת שמנת, או לוותר על הציפוי ולקשט באבקת סוכר.