צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור
עוגת לימון של בן עמי
מכירים את העוגות של בן עמי? מוזמנים להעמיק את ההיכרות, ממש אצלכם במטבח, עם בחושה חורפית שתעשה לכם את אחר הצהריים
| בן עמי
| פורסם 14/02/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
270 גרם חמאה רכה
2 וחצי כוסות סוכר
5 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1 ורבע כוס חלב
שליש כוס מיץ לימון
גרידת לימון משני לימונים
כוס סירופ לימון
לסירופ לימון:
200 גרם סוכר (כוס אחת)
120 מ"ל מיץ לימון (חצי כוס)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הסירופ: מבשלים את מיץ הלימון והסוכר ביחד עד רתיחה, ומצננים (מערבבים תוך כדי בישול, כדי שהסוכר לא יישרף).
2 מערבבים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והביצים.
3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים מעט.
4 מוסיפים את החלב, המיץ וגרידת הלימון והסירופ, ומערבבים.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית 30*30 ס"מ משומנת, ואופים ב-180 מעלות כ-35 דקות.
6 מוציאים מהתנור ומרטיבים במה שנשאר מהסירופ.