אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

עוגת לימון של בן עמי

מכירים את העוגות של בן עמי? מוזמנים להעמיק את ההיכרות, ממש אצלכם במטבח, עם בחושה חורפית שתעשה לכם את אחר הצהריים

| בן עמי | פורסם 14/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

270 גרם חמאה רכה
2 וחצי כוסות סוכר
5 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1 ורבע כוס חלב
שליש כוס מיץ לימון
גרידת לימון משני לימונים
כוס סירופ לימון

לסירופ לימון:

200 גרם סוכר (כוס אחת)
120 מ"ל מיץ לימון (חצי כוס)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסירופ: מבשלים את מיץ הלימון והסוכר ביחד עד רתיחה, ומצננים (מערבבים תוך כדי בישול, כדי שהסוכר לא יישרף). 

2 מערבבים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והביצים.

3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים מעט.

4 מוסיפים את החלב, המיץ וגרידת הלימון והסירופ, ומערבבים.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית 30*30 ס"מ משומנת, ואופים ב-180 מעלות כ-35 דקות.

6 מוציאים מהתנור ומרטיבים במה שנשאר מהסירופ.

>> גם אביבה מ"מאסטר שף" הכינה לנו עוגת לימון