אוכל
צילום׃ Inti St. Clair, GettyImages IL

עוגת גבינה ושוקולד

קינוח מופלא שאי אפשר לסרב לו

| | פורסם 07/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.3 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

 200 גרם ואפלים בטעם שוקולד

1/2 חבילת חמאה (50 גרם)

6 ביצים

 2 גביעי גבינה לבנה 9% (500 גרם)

1 גביע אשל מסונן מנוזלים מיותרים

1 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

1 הכנת הבסיס: מחממים את תנור האפייה לחום של -170 מעלות. 2. במחבת, מעל להבה נמוכה מניחים את החמאה וממיסים אותה. 3. בינתיים טוחנים את הוואפלים עד שהם הופכים לאבקה. 4. מערבבים את אבקת הוואפלים עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית התבנית. 5. הכנת העוגה: מקציפים את הגבינה עם גביע האשל והסוכר. 6. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב. 7. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית האפייה (שבה הבסיס) ואופים בתנור החם כ-45 דקות. כדאי להניח בתחתית התנור תבנית מלאה במים, האדים מסייעים לעוגה להיאפות באחידות.  8. מניחים לעוגה להצטנן בתנור ואחר כך מעבירים אותה למקרר לשעתיים לפחות (ורצוי אף ליום שלם).