חיתוכיות עוגת גבינה פירורים
כנהוג בז'אנר, הבצק של תחתית החיתוכיות האלה הוא גם הבצק של הפירורים למעלה, וכנהוג אצל עדיקוש - מדובר בקינוח שאתם רוצים על השולחן בשבועות (או לפני, או אחרי)
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית והפירורים:
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר חום בהיר
270 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח
50 גרם שקדים טחונים (לא חובה)
לבלילת הגבינה:
500 גרם גבינת שמנת
חצי כוס סוכר
250 גרם גבינה לבנה 5%
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 ביצים
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי. משמנים תבנית אפייה מרובעת 20*20.
2 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר חום עד לאיחוד. מוסיפים קמח ושקדים (אם רוצים) ומערבבים עד לקבלת פירורים אחידים ודביקים.
3 מעבירים שני שליש מפירורי הבצק לתחתית התבנית ומהדקים היטב בשכבה אחידה וישרה. אפשר להיעזר בכף. אופים 15-20 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים כ-20 דקות.
4 המלית: מקציפים במיקסר גבינת שמנת כמה דקות על מהירות גבוהה, עד שמתקבלת קציפה של גבינה סמיכה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה.
5 מוסיפים את הגבינה הלבנה, הפודינג, הביצים ותמצית הווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. מוודאים שלא נשארו גושים בתחתית הקערה.
6 מוזגים את הבלילה על התחתית האפויה, ומפזרים את פירורי הבצק ששמרנו בצד.
7 מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ומכניסים את העוגה לאפייה של 40-50 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב.
8 מצננים ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות.
חג שמח.