אוכל

קראמבל תפוחים ותותים

שכבת פירורים פריכה עם כדור גלידה מעל

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 09/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 תפוחים ירוקים (מזן גרני סמית) קלופים, ללא ליבה, קצוצים גס
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר חום
כוס וחצי תותי שדה חצויים
עוד חצי כוס סוכר חום
שני שליש כוס קמח תופח
חצי כוס שיבולת שועל
1 כפית שטוחה קינמון
100 גרם חמאה קרה בקוביות

אופן ההכנה:

1 שמים את התפוחים בסיר. מוסיפים את מיץ הלימון, שתי כפות סוכר חום ושתי כפות מים. מכסים ומבשלים על אש בינונית עשר דקות. בוחשים מדי פעם. בתום הבישול התפוחים אמורים להתרכך אבל לא להתפורר. 2. מחלקים את התפוחים בין שמונה תבניות אישיות (אפשר לאפות גם בספלי מאג). מפזרים מעליהם את התותים. 3. שמים את הקמח, הסוכר, שיבולת השועל, הקינמון וקוביות החמאה בקערה. משפשפים בידיים לקבלת פירורים גסים. מפזרים מעל התותים. 4. אופים בתנור שחומם לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כעשרים דקות, עד שהתערובת שמעל הפירות שחומה ופריכה, ומיצי פרי מבעבעים תחתיה. 5. מגישים חם עם כדור גלידת וניל מעל.