אוכל
צילום׃ רוני מנדלמן

עוגה אנגלית עם שוקולד וצימוקים

אינגליש קייק: עוגה בחושה, פשוטה ואצילית, מקושטת בצימוקים ושבבי שוקולד

רוני מנדלמן | mako | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

175 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
3 ביצים
350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה של קמח אסם)
גביע לבן או שמנת 9 אחוז
מעט תמצית וניל
3 כפות צימוקים
50 גרם פירורי שוקולד (או שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר מגורר)
מעט אבקת סוכר, לפיזור

כלים

כף
כוס מדידה
מיקסר עם וו גיטרה, או מיקסר ידני וקערה
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לקקן
מסננת קטנה לפיזור אבקת הסוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכניסים את החמאה והסוכר למיקסר ומערבלים.

3 כשהסוכר והחמאה הופכים למחית אחידה מוסיפים את הביצים וכמעט את כל הקמח. משאירים כף קמח אחת בצד.

4 מערבלים, ומוסיפים את הלבן או השמנת. ממשיכים לערבל ומוסיפים תמצית וניל.

5 מערבבים את הצימוקים עם כף הקמח ששמרנו בצד, ומערבבים עד שהם מצופים היטב. מוסיפים אותם ואת שבבי השוקולד לבלילה, ומערבלים עד שהיא אחידה וחלקה.

6 שופכים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות, מחליקים ומכניסים לתנור לכ-40 דקות. מומלץ לבדוק אותן בעזרת קיסם כבר אחרי 35 דקות.

7 מניחים להצטנן ומקשטים באבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה.