עוגה אנגלית עם שוקולד וצימוקים
אינגליש קייק: עוגה בחושה, פשוטה ואצילית, מקושטת בצימוקים ושבבי שוקולד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
175 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
3 ביצים
350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה של קמח אסם)
גביע לבן או שמנת 9 אחוז
מעט תמצית וניל
3 כפות צימוקים
50 גרם פירורי שוקולד (או שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר מגורר)
מעט אבקת סוכר, לפיזור
כלים
כף
כוס מדידה
מיקסר עם וו גיטרה, או מיקסר ידני וקערה
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לקקן
מסננת קטנה לפיזור אבקת הסוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכניסים את החמאה והסוכר למיקסר ומערבלים.
3 כשהסוכר והחמאה הופכים למחית אחידה מוסיפים את הביצים וכמעט את כל הקמח. משאירים כף קמח אחת בצד.
4 מערבלים, ומוסיפים את הלבן או השמנת. ממשיכים לערבל ומוסיפים תמצית וניל.
5 מערבבים את הצימוקים עם כף הקמח ששמרנו בצד, ומערבבים עד שהם מצופים היטב. מוסיפים אותם ואת שבבי השוקולד לבלילה, ומערבלים עד שהיא אחידה וחלקה.
6 שופכים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות, מחליקים ומכניסים לתנור לכ-40 דקות. מומלץ לבדוק אותן בעזרת קיסם כבר אחרי 35 דקות.
7 מניחים להצטנן ומקשטים באבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה.