מעמולים עם טריק
אם מישהו רק היה מספר לנו קודם שכל כך קל להכין מעמולים - כן, אפילו עם דוגמה יפה מבחוץ - כנראה כבר מזמן היינו 10 קילו יותר. אז כן, זה קל לאללה, גם אם אין לכם את הגאדג'ט המיוחד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
2 כוסות קמח לבן
2 כפות אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות מים
למילוי:
חצי כוס אגוזי מלך טחונים או קצוצים דק
חצי חבילה ממרח תמרים
חצי כפית קינמון טחון
לפיזור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 הבצק: לשים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד (זה יכול לקחת כמה דקות, אבל זה קורה). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-15 דקות.
3 מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.
4 מוציאים מהמקרר חצי מכמות הבצק ומתחילים להכין את המעמולים באחת השיטות הבאות: 1. משטחים חתיכת בצק בכפות הידיים, מניחים כפית מהמלית וסוגרים כמו קובה; 2. משתמשים במכשיר ייעודי להכנת מעמולים (גאדג'ט שאפשר להשיג בכמה שקלים בחנויות אפייה או סטוק); 3. נעזרים בתחתית סיליקון לסירים (ראו בסרטון) או אפילו במסננת – משטחים כדור בצק על הכלי או המסננת, מניחים כפית מהמלית ומקפלים לשניים כך שהדוגמה בצד החיצוני של העוגייה. חוזרים על הפעולות עם מחצית הבצק השנייה.
5 מסדרים את המעמולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות. שימו לב שהבצק צריך להישאר לבן ולא להשחים. לא להיבהל מזה שהוא עדיין רך – אחרי כמה דקות מחוץ לתנור הוא יתקשה.
6 מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
** את הבצק אפשר להכין גם במיקסר עם וו לישה וגם במעבד מזון.
** לא אוהבים תמרים ואגוזים? אפשר למלא את המעמולים בשוקולד.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!