עוגת קרם שוקולד חלב וכדורי פררו רושה
אין כמו עוגת יום ההולדת של ילדותנו, אבל סוכריות צבעוניות זה כבר ממש לא לגילנו והגיע הזמן שנודה בזה. אז הנה אותה עוגה אהובה, עם שדרוג של קרם שוקולד ועיטור של פררו רושה. מה קרה, לנו הגדולים אסור לשמוח?
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגת שוקולד:
280 גרם (2 כוסות) קמח
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קקאו
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
350 גרם (כוס ושלושת רבעי) סוכר
חצי כפית מלח
150 גרם (שלושת רבעי כוס) שמן
240 מ"ל (כוס) חלב
3 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
240 מ"ל (כוס) מים רותחים
לקרם שוקולד חלב:
250 גרם שוקולד חלב, קצוץ
500 מ"ל (שני גביעים) שמנת מתוקה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה
כדורי פררו רושה
אופן ההכנה:
1 מכינים את עוגת השוקולד הבחושה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים בקערה גדולה קמח, קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה, סוכר ומלח. יוצרים גומה במרכז התערובת, מוסיפים פנימה שמן, חלב, ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת יחסית אחידה. יוצקים פנימה מים רותחים בהדרגה תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. אם הבלילה דלילה מדי, זה בסדר גמור.
2 יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה ואופים 50-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש. העוגה עלולה להיסדק מעט במהלך האפייה, אך הציפוי יסתיר זאת. מצננים היטב. (בשלב הזה מומלץ להעביר את העוגה לקירור עד להתייצבות מלאה כדי להקל על הפריסה).
3 מכינים את קרם שוקולד נחלב: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את השוקולד. מצננים עד שהוא כמעט ואינו חם למגע אך עדיין נוזלי. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס תוך כדי הקצפה, ומקציפים קלות רק עד לקבלת קרם חלק.
4 פורסים את העוגה ל-3 שכבות בעזרת סכין משוננת (אם העוגה מעט מתפוררת זה בסדר גמור). אם יש צורך, ניתן גם ליישר מעט בעזרת הסכין את חלקה העליון של העוגה.
5 מניחים בעדינות פרוסת עוגה בתבנית האפייה או על גבי צלחת הגשה, ומשטחים מעל מחצית מכמות הקרם. חוזרים על הפעולה עם פרוסת עוגה נוספת ויתרת הקרם, וסוגרים בפרוסת עוגה אחרונה. מעבירים לקירור לכמה שעות עד להתייצבות.
6 מכינים את הציפוי: ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל שוקולד מריר ושמנת מתוקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר ויוצקים את הציפוי על העוגה. מעטרים בפררו רושה לפני ההגשה.
* רוצים לקצר תהליכים? במקום לחתוך ל-3 פרוסות, חתכו את העוגה במרכזה לשניים ומלאו בשכבה עבה של קרם.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות