עוגת תפוחים, אגוזי מלך וקינמון
עוגה בחושה ומהירה שתמלא את הבית בניחוח מתקתק
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
100 גר' סוכר חום כהה
150 גר' סוכר לבן
3 ביצים מספר 2
200 מ"ל שמן צמחי
חצי מיכל שמנת חמוצה או יוגורט
400 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית תמצית וניל
כפית קינמון
6 תפוחי עץ ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני
80 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
לציפוי
תערובת של סוכר ומעט קינמון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל170 מעלות.
2 בקערה גדולה טורפים יחד שני סוגי סוכר, ביצים, שמן, תמצית וניל ושמנת חמוצה, עד שמתקבלת תערובת אחידה וקצת תפוחה. מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון וטורפים רק עד שמתאחד. מוסיפים בקיפול את התפוחים והאגוזים.
3 מעבירים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק. מעל כל עוגה מפזרים מעט מתערובת הסוכר-קינמון.
4 אופים את העוגות כ40 דק', עד שקיסם המוחדר למרכזן יוצא עם פירורים לחים עליו.
5 מגישים את העוגה חמימה, ואפשר להוסיף כף של קרם פרש או קצפת לא ממותקת לצידה. כמו כן, גם גלידת וניל אמיתית תתקבל בברכה. עוגת נחמה אמיתית!