אוכל
צילום׃ none

עוגת בננות בציפוי טופי

עוגה עסיסית, רכה, נימוחה עם טופי ובננות. הכי מנחמת לחורף.

SweetDooly | מתכוני גולשים | פורסם 07/01/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבה הראשונה:

חצי כוס סוכר חום

50 ג' חמאה ללא מלח

2 בננות חתוכות לעיגולים

1.5 כוס קמח תופח

3/4 כוס סוכר לבן

1 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית קינמון

1 כוס בננות מעוכות (בערך 2 בננות)

2 ביצים

1/3 כוס שמן

1/3 כוס חלב

1 כפית סוכר וניל

לציפוי:

2 כפות סוכר חום

2 כפות שמנת מתוקה

כף חמאה בלי מלח

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל – 160 מעלות.

בתבנית האפיה לפזר את הסוכר החום ומעל לפזר חתיכות מהחמאה.

להמיס במיקרו כדקה-דקה וחצי (לפי חוזק המיקרו) עד שהחמאה תימס לחלוטין.

להוציא מהמיקרו, לערבב הסוכר והחמאה ולפזר מעל את עיגולי הבננות.

לערבב את כל החומרים הרטובים – הבננות, הביצים, השמן והחלב לעיסה אחידה. להוסיף החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, סוכר הוניל, הסודה לשתיה והקינמון. אני עבדתי עם מעבד מזון. בתחילה שמתי את הרטובים למשך שני סיבובים עד שהעיסה היתה אחידה, הוספתי את כל החומרים היבשים למשך עוד שני סיבובים, ואז המלית מוכנה. לא חייבים מעבד מזון – אפשר עם קערה ומזלג.

את העיסה לשפוך על הבננות ולאפות בחום של 160 מעלות כארבעים דקות עד שהעוגה משחימה ובודקים עם קיסם.

מכניסים לעוגה. יבש? אפשר להוציא מהתנור.

כשהעוגה התקררה, להפוך על תבנית הגשה, להמיס במיקרו סוכר חום, שמנת מתוקה וחמאה, לערבב היטב עד שהסוכר נמס ולמזוג על העוגה.

עוגה חלום!!

הבהרות והערות:

העוגה היא עוגת בננות בחושה הפוכה. על תבנית האפיה מפזרים סוכר חום עם חמאה, וממיסים במיקרו. אחרי שנמס הכל מוסיפים את עיגולי הבננות ומעל מוזגים את בלילת העוגה.

אחרי האפיה, נותנים לעוגה להתקרר היטב והופכים אותה. הסוכר החום עם החמאה המומסת מרטיבים את העוגה וכך העוגה לחה, עסיסית וחלומית. אפשר להגיש ככה, אבל אני רציתי מראה יותר אלגנטי ולכן ממיסים במיקרו סוכר חום, חמאה ושמנת מתוקה ואת זה מוזגים על העוגה. בגלל הסוכר החום העוגה מאד מתוקה ולכן בבלילה מספיק 3/4 כוס סוכר.

אני אפיתי את העוגה בתבנית פיירקס, אתם יכולים לאפות בתבנית רגילה אולם שימו לב לא בתבנית שנשלפת כי הנוזלים ייזלו מהתבנית. אם אי אפשר להכניס את התבנית למיקרו, תמיסו את החמאה והסוכר ותיצקו על התבנית ומעל לפזר הבננות. בהצלחה!