אוכל
צילום׃ פיית העוגיות

עוגת שוקולד גרמנית

הגירסה המשודרגת לעוגת ימי ההולדת המוכרת

אלון גולדמן | "מזארין" | פורסם 19/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

80 גרם שוקולד מריר 55-60%, שבור או קצוץ
80 מ"ל (1/3 כוס) מים רותחים
130 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל איכותית או תוכן מקל וניל או 1/2 כפית משחת וניל
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 חלמונים מביצה מס` 1
2 חלבונים מביצה מס` 1
3 כפות (35 גרם) סוכר (בנוסף לסוכר שמופיע קודם)
1 כוס (140 גרם) קמח
5 כפות שטוחות (30 גרם) קוקוס טחון
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
לשימון - מעט חמאה מומסת

לציפוי

100 גרם שוקולד מריר 55-60%
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 להכנת גאנאש שוקולד-מים: מניחים שוקולד מריר, קצוץ או שבור, בקערה קטנה. יוצקים עליו 80 מ"ל (1/3 כוס) מים רותחים ומערבבים ברציפות, בעזרת כף, עד לקבלת נוזל חלק. מניחים לצינון קל. 2. מחממים תנור ל-165 מעלות ומכינים תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ, משומנת במעט חמאה מומסת. 3. מקציפים חמאה, וניל וסוכר (הכמות הראשונה- 3/4 כוס) בקערה עד לקבלת עיסה חלקה. 4. מוסיפים חלמונים ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה. 5. מוסיפים את גאנאש השוקולד, שהצטנן מעט בינתיים. אל תשליכו את הקערה לכיור, נזדקק לה בהמשך, עבור גנאש השוקולד שישמש לציפוי העוגה. 6. בקערה נקייה ויבשה מקציפים חלבונים עם סוכר (הכמות השניה- 3 כפות) עד לקבלת קצף יציב. 7. מוסיפים לעיסת השוקולד ומקפלים בעדינות, בעזרת מרית, עד לקבלת עיסה חלקה. 8. בקערה נקייה ויבשה מנפים קמח, קוקוס, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים לעיסת השוקולד בהדרגה, ומקפלים בעדינות, בעזרת מרית. 9. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים בעזרת מרית עד לקבלת עיסה חלקה. יוצקים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות. 10. מנמיכים את חום התנור ל-155 מעלות ואופים במשך 35 דקות נוספות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. 11. להכנת ציפוי הגנאש: מכינים שוקולד קצוץ או שבור בקערה קטנה, רצוי חסינת חום. 12. מניחים שמנת מתוקה בסיר קטן, על אש גבוהה, ומביאים לרתיחה. 13. יוצקים על השוקולד שבקערה ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת קרם חלק. במידה ולא נוצר קרם חלק, אפשר למזוג מעט מים רותחים לסיר שבו הייתה השמנת, להניח את הקערה מעל הסיר (באן מארי), מעל אש נמוכה, ולערבב עד להמסת השוקולד. 14. יוצקים את הקרם על העוגה בצאתה מן התנור ומניחים לצינון יסודי בטמפרטורת החדר.

לאחר שהעוגה שוהה במקרר מומלץ לחמם את הפרוסות לפני ההגשה, היא הכי טעימה כשהיא חמימה והשוקולד נוזל מעל.

* לתיעוד מצולם של כל שלבי ההכנה היכנסו לבלוג של פיית העוגיות.