אוכל
צילום׃ istockphoto

קראמבל פינק ליידי

פירורי הבצק ותפוחי העץ המתקתקים מתחברים לקינוח מושלם

ארז קומרובסקי | mako | פורסם 20/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 תבנית חרס עגולה בקוטר 26 סנטימטר
8-10 תפוחי עץ מזן פינק ליידי
250 גרם חמאה פלוס 2 כפות
150 גרם קמח
250 גרם 2 כפות סוכר דמררה
120 גרם אבקת שקדים טחונים
חצי לימון
חצי כפית מוסקט מגורר טרי

אופן ההכנה:

1 לשים את 250 גרם החמאה עם הקמח, הסוכר, אבקת השקדים והמוסקט, עד לקבלת בצק נוקשה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה. בינתיים, קולפים ומגלענים את התפוחים, חותכים לשמיניות לאורכם, ומטפטים עליהם מיץ לימון כדי שלא ישחירו.

2 משמנים את תבנית החרס בחמאה, ובוזקים מעל סוכר דמררה. מסדרים את שמיניות התפוחים באופן מעגלי על תחתית התבנית, ומפוררים מעליהם את הבצק שהכנתם בנדיבות גדולה. מכסים את כל התפוחים בבצק. אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות, או עד שהבצק מזהיב לגמרי. מגישים מיד חם-חם, עם קצפת או עם גלידה.