אוכל
צילום׃ דניאל לילה, אוצר העוגיות של מיקי שמו, על השולחן

רוגלך במלית אגוזים לימונית

בלי שמרים, עם שמנת חמוצה: מתכון של מיקי לרוגלך פשוטים עם מילוי נפלא שרק מערבבים בקערה. לא מתחברים לכל הלימוניות הזאת? גם מלית של תמרים ואגוזים תעבוד פה

מיקי שמו | אוצר העוגיות של מיקי שמו, על השולחן | פורסם 02/11/23 
  • זמן עבודהשעתיים וחצי
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

רוגלך מעודנים מבצק נטול אבקת אפייה ומועשר בשמנת חמוצה. המלית קלה מאוד להכנה (לא מבשלים כלום, רק מערבבים את החומרים), ויש לה טעם לימוני רענן שמחמיא לבצק.

מרכיבים :

לבצק (כ-40 עוגיות):

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח מנופה

200 גרם חמאה רכה

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1 שקית סוכר וניל

1 חלמון מביצה גדולה

קליפה מגוררת מחצי לימון

למלית:

180 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) אגוזי מלך קצוצים דק

180 גרם (1 כוס פחות כף גדושה) סוכר

1 ביצה גדולה

10 גרם (1 שקית) סוכר וניל

קליפה מגוררת מחצי לימון

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית רק עד לקבלת בצק אחיד.

2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח וחוצים אותו. עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

3 מכינים את המלית: שמים בקערה את כל החומרים למלית ומערבבים לתערובת אחידה.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

5 ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את שני חלקי הבצק לעיגולים בקוטר 26 ס"מ ועובי 3 מ”מ. מחלקים כל עיגול ל-20 משולשים שווים בגודלם בעזרת גלגלת פיצה או סכין חד. מניחים כפית מהמלית בחלק הרחב של כל משולש ומגלגלים אותו מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר לקבלת רוגלעך. מסדרים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.

6 אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה.

7 מצננים, מפזרים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.

גיוון:

מכינים את הרוגלך עם מלית תמרים ואגוזים. משתמשים במחצית מכמות המלית.