אוכל

עוגיות חמאה במילוי גבינה ופטל

עוגיות פריכות ונהדרות במילוי גבינתי מלטף

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 22/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

150 גרם חמאה רכה לגמרי

שליש כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

1 ביצה

1 כף קליפת לימון מגוררת

2 כוסות קמח

למלית:

200 גרם גבינת שמנת פילדלפיה

2 כפות מסקרפונה (או שמנת חמוצה)

2 כפות גדושות אבקת סוכר

1 חלמון

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 חבילת גרגרי פטל טריים

מעט אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר במשך כמה דקות את החמאה והסוכר, עד שהתערובת תופחת מעט.

מתכונים לראש השנה

2 מוסיפים את תמצית הווניל, הביצה וקליפת הלימון ומקציפים שתי שניות. מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק אחיד.

3 מעבדים את הבצק לכדור, יוצרים צורת נקניק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

4 בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הגבינות, אבקת הסוכר, החלמון וקליפת הלימון. מעבירים למקרר.

5 מחממים את תנור האפייה לחום של 170 מעלות.

6 צרים מהבצק המקורר כדורים בקוטר של 2 סנטימטר ומשטחים אותם מעט. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה או משטח סיליקון ועם הבוהן יוצרים גומה עמוקה וגדולה בכל עוגייה.

7 אופים את העוגיות בתנור החם כעשר דקות, מוציאים את העוגיות מהתנור ומקררים מעט.

8 ממלאים את הגומה שבעוגיות האפויות למחצה בתערובת הגבינה ומניחים במרכז כל עוגייה שני גרגרי פטל.

9 מחזירים את העוגיות לתנור ואופים עשר דקות נוספות.

10 מוציאים את העוגיות מהתנור וזורים עליהן מעט אבקת סוכר.