עוגיות חמאה במילוי גבינה ופטל
עוגיות פריכות ונהדרות במילוי גבינתי מלטף
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
לבצק:
150 גרם חמאה רכה לגמרי
שליש כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה
1 כף קליפת לימון מגוררת
2 כוסות קמח
למלית:
200 גרם גבינת שמנת פילדלפיה
2 כפות מסקרפונה (או שמנת חמוצה)
2 כפות גדושות אבקת סוכר
1 חלמון
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 חבילת גרגרי פטל טריים
מעט אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר במשך כמה דקות את החמאה והסוכר, עד שהתערובת תופחת מעט.
2 מוסיפים את תמצית הווניל, הביצה וקליפת הלימון ומקציפים שתי שניות. מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק אחיד.
3 מעבדים את הבצק לכדור, יוצרים צורת נקניק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
4 בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הגבינות, אבקת הסוכר, החלמון וקליפת הלימון. מעבירים למקרר.
5 מחממים את תנור האפייה לחום של 170 מעלות.
6 צרים מהבצק המקורר כדורים בקוטר של 2 סנטימטר ומשטחים אותם מעט. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה או משטח סיליקון ועם הבוהן יוצרים גומה עמוקה וגדולה בכל עוגייה.
7 אופים את העוגיות בתנור החם כעשר דקות, מוציאים את העוגיות מהתנור ומקררים מעט.
8 ממלאים את הגומה שבעוגיות האפויות למחצה בתערובת הגבינה ומניחים במרכז כל עוגייה שני גרגרי פטל.
9 מחזירים את העוגיות לתנור ואופים עשר דקות נוספות.
10 מוציאים את העוגיות מהתנור וזורים עליהן מעט אבקת סוכר.