עוגיות חמאה צרפתיות קלאסיות
העוגיות שמלמדים בשיעור הראשון ב"קורדון בלו" - בסיסי ומושלם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (יש מי שמעדיף חמאה מלוחה)
200 גרם (2/31 כוסות) אבקת סוכר
1/4 כפית תמצית וניל או קורט קינמון
4 חלמונים
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
5 גרם (1/2 שקית או 1 כפית) אבקת אפייה
60 מ"ל (1/4 כוס) מים קרים
קורט מלח
150 גרם ריבה סמיכה
אבקת סוכר לבזיקה
אופן ההכנה:
1 מערבלים חמאה, אבקת סוכר ווניל (או קינמון) במיקסר עם וו גיטרה לקרם בהיר. מוסיפים חלמונים בהדרגה ומערבלים עד שהם נטמעים.
2 מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת, מערבבים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבלים קלות, מוסיפים מים ומערבלים רק עד שנוצר בצק רך.
3 אוספים את הבצק לכדור, פוחסים למלבן ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעתיים עד שהבצק מתייצב.
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי כ-2 מ"מ. קורצים מספר זוגי של עוגיות בעזרת חותכן ובמחצית מהן קורצים חור במרכז. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקפיא עד שהעוגיות מתייצבות.
5 מחממים תנור ל-160 מעלות.
6 אופים 15-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומתקשות מעט. מצננים.
7 מניחים כפית ריבה על העוגיות ללא החור (מותירים כ-2 מ"מ מהשוליים ללא ריבה). על העוגיות עם החור בוזקים אבקת סוכר ומהדקים על העוגיות עם הריבה.
8 מאחסנים בקופסה אטומה הרחק מלחות.