אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

עוגיות חמאה צרפתיות קלאסיות

העוגיות שמלמדים בשיעור הראשון ב"קורדון בלו" - בסיסי ומושלם

מיכל מוזס | על השולחן | פורסם 10/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (יש מי שמעדיף חמאה מלוחה)
200 גרם (2/31 כוסות) אבקת סוכר
1/4 כפית תמצית וניל או קורט קינמון
4 חלמונים
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
5 גרם (1/2 שקית או 1 כפית) אבקת אפייה
60 מ"ל (1/4 כוס) מים קרים
קורט מלח
150 גרם ריבה סמיכה
אבקת סוכר לבזיקה

אופן ההכנה:

1 מערבלים חמאה, אבקת סוכר ווניל (או קינמון) במיקסר עם וו גיטרה לקרם בהיר. מוסיפים חלמונים בהדרגה ומערבלים עד שהם נטמעים.

2 מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת, מערבבים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבלים קלות, מוסיפים מים ומערבלים רק עד שנוצר בצק רך.

3 אוספים את הבצק לכדור, פוחסים למלבן ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעתיים עד שהבצק מתייצב.

4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי כ-2 מ"מ. קורצים מספר זוגי של עוגיות בעזרת חותכן ובמחצית מהן קורצים חור במרכז. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקפיא עד שהעוגיות מתייצבות.

5 מחממים תנור ל-160 מעלות.

6 אופים 15-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומתקשות מעט. מצננים.

7 מניחים כפית ריבה על העוגיות ללא החור (מותירים כ-2 מ"מ מהשוליים ללא ריבה). על העוגיות עם החור בוזקים אבקת סוכר ומהדקים על העוגיות עם הריבה.

8 מאחסנים בקופסה אטומה הרחק מלחות.