אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת סטיקי טופי קרמל

עוגה עסיסית, דביקה ומתוקה, שבאה פיקס עם רוטב קרמלי חסר פשרות

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 25/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

250 גרם תמרים מעוכים (נמכר באריזת וואקום)
גרידה מחצי תפוז
1/2 כפית סודה לשתייה
כף קפה נמס, מומס בשתי כפות מים חמים
300 מ"ל מים רותחים (בערך כוס ורבע)
120 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר דמררה (11 כפות גדושות)
4 ביצים בלולות
240 גרם קמח תופח (כוס וחצי)

לרוטב טופי קרמל

100 גרם חמאה
250 גרם סוכר דמררה
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את התמרים, הסודה, קליפת התפוז והקפה. שופכים מעל מים חמים, מכסים וממתינים כשעה. 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. 3. ממיסים בסיר את כל חומרי הרוטב. כשהסוכר נמס ממשיכים לבשל על אש קטנה ללא ערבוב, עד שהרוטב מסמיך ומתכהה מעט (זה לוקח בערך 6 דקות). 4. שופכים לתבנית המשומנת מעט מהרוטב, עד לכיסוי התחתית. 5. טורפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או עם מטרפה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. 6. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ומקפלים פנימה את הקמח – רק עד אחידות. 7. מערבבים היטב את תערובת התמרים ומוסיפים. 8. מעבירים לתבנית ואופים 45 דקות. 9. מצננים את העוגה מעט ומשחררים מהתבנית. מגישים עם כמות יפה של רוטב, ואם רוצים גם עם כדור גלידת וניל או שמנת חמוצה.