עוגת ג'לי תות נוסטלגית
העוגה שלפניכם, עם בסיס הטורט, הקצפת, התותים הטריים והג'לי, פעם הייתה חלק משגרת האפייה של המון בתים בישראל. אם גם אתכם היא מכה בעילפון רגעי, נוסטלגיה קשה וחשק עז, כנראה שאין לכם ברירה אלא להכין אותה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לטורט (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
6 ביצים
1 כוס סוכר
רבע כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
לקצפת:
500 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
ג'לי תות
תותים טריים, חתוכים
אופן ההכנה:
1 מכינים טורט: מחממים תנור ל-175 מעלות, חום סטטי. מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה.
2 מקציפים את הביצים עם הסוכר במיקסר כמה דקות, עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים שמן בזרם דק, תמצית וניל ואז את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים קלות רק עד איחוד.
3 מעבירים את בלילת הטורט לתבנית, מיישרים מעט עם גב של כף ואופים כ-40 דקות או עד הזהבה. בזמן הזה אסור לפתוח את התנור.
4 מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן. מעבירים מסביב לעוגה סכין או פאלטה קטנה כדי לשחרר אותה מעט מהדפנות.
5 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. משטחים את הקצפת על הטורט בשכבה אחידה וחלקה. מעבירים להתייצבות במקרר למשך 5 שעות או לשעתיים במקפיא.
6 מסדרים את התותים על הקצפת.
7 מכינים את הג'לי לפי ההוראות על האריזה. מוזגים בזהירות מעל התותים ומעבירים להתייצבות מלאה בקירור למשך 4 שעות לפחות.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה נשמרת במקרר בקופסה אטומה במשך כ-4 ימים.