אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת גלידה עם פינקולדה

קינוח מתוק, צונן ומחיה נפשות בטעם של קיץ. והמרכיב הסודי? סברס אדום

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 26/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית: קפיצית 22 ס"מ

לתחתית

160 גרם שבבי קוקוס (2 כוסות של 250 מ"ל)
60 גרם חמאה מומסת
3 כפות סוכר

לעוגה

100 מ"ל סברס אדום טחון ומסונן (בערך 4 פירות)
1 פחית חלב מרוכז (בערך 400 מ"ל)
קליפה מגוררת מלימון אחד
6 כפיות מיץ לימון סחוט
4 כפות פינקולדה
1 שמנת מתוקה
3 כפות פודינג וניל

לגאנאש (לא חובה)

250 גרם שוקולד
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 שמים במחבת עמוקה את הקוקוס והסוכר. קולים מעל אש בינונית תוך ערבוב תמידי, עד שהקוקוס משחים. מניחים בצד.

2 יוצקים את החמאה המומסת לתוך הקוקוס הקלוי ומערבבים היטב.

3 משטחים ומהדקים את תערובת הקוקוס לתחתית התבנית, מכסים ומכניסים למקרר לייצוב.

4 מרסקים במעבד מזון את הסברס, ומסננים עד שמתקבל מיץ אחיד ללא גרעינים. מוסיפים את החלב המרוכז, גרידת הלימון, מיץ הלימון והפינקולדה ומערבבים היטב. מניחים בצד.

5 מקציפים בקערת המערבל את השמנת המתוקה והפודינג עד לקצף אוורירי ויציב, מוסיפים לבלילת הסברס ומערבבים בעדינות עד אחידות. שופכים לתבנית ומכניסים להקפאה ל-24 שעות.

6 מכיוון שהאלכוהול מונע מהעוגה להתקשות לגמרי – אפשר להגיש ישירות מהמקפיא. אם רוצים, מגישים עם גנאש שוקולד: ממיסים את השוקולד והשמנת יחד במיקרו בפולסים של 20 שניות, ושופכים על פרוסת העוגה.