אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת דלעת, תפוחים ופירות יבשים

העוגה המושלמת לט"ו בשבט, עם תפוחי עץ, פירות יבשים ואורמה משכרת של לימון ודבש

שף רפאל כהן | לוקא | פורסם 20/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

2 ורבע כוסות קמח תופח
2 ורבע כוסות קמח מלא
3/4 שקית אבקת אפייה
1 ורבע כפית מלח
1 וחצי כפית קינמון
350 גרם קוביות דלעת מקולפות
175 גרם קוביות תפוח עץ מקולפות
1 כוס שמן קנולה
1 וחצי כוס דבש
5 ביצים
1 וחצי כף רום
קליפת לימון מ-1 לימון
175 גרם קוביות קטנות של פירות יבשים: שזיפים תאנים ומשמש

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

2 מכניסים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והקינמון. 

3 מבשלים את קוביות הדלעת עד שהם מאוד רכים, מסננים מהנוזלים ומועכים. 

4 מכניסים את הדלעת למיקסר, מוסיפים את השמן, מקציפים ומוסיפים בהדרגה את הדבש והביצים. 

5 מוציאים את התערובת לקערה. מוסיפים את התפוחים, הפירות היבשים, הרום, קליפת הלימון והקמחים. מערבבים היטב תוך כדי "קיפול" בזהירות רבה. 

6 משמנים תבנית בקוטר 26/28 ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בתנור כ-50-60 דקות. 

7 לבדיקה באם העוגה מוכנה, יש להכניס את להב הסכין במרכז העוגה, אם הלהב נקי – משמע שהעוגה מוכנה. 

8 מגישים את פרוסת העוגה בלווי אבקת סוכר וקינמון.