עוגת סולת עם יוגורט ולימון
עוגת סולת קלילה שמשלבת את שתי התוספות האהובות עלינו בעוגות בחושות: יוגורט ולימון. כן, זה אקסטרה חמצמץ, והתוצאה מרעננת וכיפית במיוחד, אבל הסוד של העוגה הוא בכלל בזיגוג היוגורט שלה. אל תוותרו עליו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בבקה בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה רכה
כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים
כוס (240 מ"ל) יוגורט 5%
מכל (180 מ"ל) תרכיז לימון ממותק קפוא
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח תופח
כוס סולת
לזיגוג:
כוס (240 מ"ל) יוגורט בקר
כוס (120 גרם) אבקת סוכר
כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התבנית.
2 מכינים את העוגה: מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במשך 4-5 דקות לקבלת קרם תפוח. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות. מוסיפים יוגורט ותרכיז לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.
3 מוסיפים קמח וסולת ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית.
4 אופים כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים כ-15 דקות והופכים לצלחת הגשה.
5 מזגגים: מערבבים היטב את כל החומרים ויוצקים על העוגה בצורה חופשית.
* העוגה נשמרת עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.
>> ספרו לנו על הגבינה שהופכת אתכם למאסטרים ותוכלו לזכות בפרס