אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגיות חמאה נימוחות

לכל אחד יש את המתכון הקבוע שלו לעוגיות חמאה, שרץ איתו שנים. גם לנו היה, עד שנתקלנו בעוגיות האלה של חנושה, שלא דומות לשום עוגיות חמאה שהכנו. עוגיות חמאה בורג - הנה אנחנו באים!

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 15/10/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לכ-45 עוגיות:

120 גרם חמאה, רכה

100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

חצי כפית תמצית וניל

חלבון של ביצה גדולה

200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח

20 גרם (2 כפות) קורנפלור

קורט נדיב של מלח

לציפוי: סוכר גבישי (להשיג בחנויות המחמחות, או להחליף בסוכר רגיל)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים היטב את החמאה והסוכר בקערה בינונית, לקבלת תערובת אחידה ורכה.

3 מוסיפים את הווניל והחלבון וטורפים לקבלת קרם חלק.

4 מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והמלח ומערבבים - מתחילים עם מרית גדולה ועוברים לעבודה עם הידיים, עד שהבצק אחיד. 

5 מחלקים את הבצק לחתיכות של כ-10 גרם (אמורות להתקבל 45-50 יחידות). 

6 מגלגלים כל חתיכת בצק לגליל קצר, מקפלים לשניים ומסובבים בעדינות לקבלת צורת בורג.

7 טובלים את העוגיות בסוכר הגבישי ומסדרים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.

עוגיות חמאה נימוחות. תכף נכנסות לתנור (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
תכף נכנסות לתנור|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגיות חמאה נימוחות של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגיות חמאה נימוחות של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגיות חמאה בורג. הצעת הגשה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגיות חמאה בורג. הצעת הגשה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

8 אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות בקצוות.

9 מוציאים, מצננים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!