עוגת פירות יבשים
בישקוטי שמתפוצץ משפע של אגוזים, פירות יבשים ומתיקות אינסופית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
250 גרם אגוזי לוז
200 גרם שקדים
250 גרם צימוקים
150 גרם אננס מיובש חתוך לחתיכות קטנות
5 ביצים
14 כפות קמח
14 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
כלים
קערת ערבוב
קרש חיתוך
סכין חיתוך גדולה וחדה
שתי תבניות אינגליש קייק
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-130 מעלות.
2 מערבבים בקערה את כל המרכיבים, עד שנוצרת עיסה אחידה וכבדה. אני ממליצה לערבב עם הידיים, כדי לאסוף את הקמח והסוכר מדפנות הקערה.
3 מעבירים לתבניות אינגליש קייק ואופים שעה וחצי.
4 לאחר שעה וחצי מכבים את התנור, ומשאירים את התבניות בפנים לעוד רבע שעה.
5 מוציאים מהתנור ומניחים לעוגות להצטנן לפחות שעתיים (כדי שלא יתפרקו בעת החיתוך).
6 מוציאים את העוגות מהתבניות ופורסים לפרוסות דקות. מומלץ להתחיל את החיתוך כשהצד הרך כלפי מעלה, כך החתיכה לא תישבר.
7 מעלים את חום התנור ל-150, מפזרים את הפרוסות על שתי תבניות עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
8 מוציאים מהתנור, הופכים את הפרוסות ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים ומניחים להצטנן כחצי שעה.