אוכל
צילום׃ תומר פרת

עוגת פירות יבשים

בישקוטי שמתפוצץ משפע של אגוזים, פירות יבשים ומתיקות אינסופית

רוני מנדלמן | mako | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

250 גרם אגוזי לוז
200 גרם שקדים
250 גרם צימוקים
150 גרם אננס מיובש חתוך לחתיכות קטנות
5 ביצים
14 כפות קמח
14 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)

כלים

קערת ערבוב
קרש חיתוך
סכין חיתוך גדולה וחדה
שתי תבניות אינגליש קייק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-130 מעלות.

2 מערבבים בקערה את כל המרכיבים, עד שנוצרת עיסה אחידה וכבדה. אני ממליצה לערבב עם הידיים, כדי לאסוף את הקמח והסוכר מדפנות הקערה.

3 מעבירים לתבניות אינגליש קייק ואופים שעה וחצי.

4 לאחר שעה וחצי מכבים את התנור, ומשאירים את התבניות בפנים לעוד רבע שעה.

5 מוציאים מהתנור ומניחים לעוגות להצטנן לפחות שעתיים (כדי שלא יתפרקו בעת החיתוך).

6 מוציאים את העוגות מהתבניות ופורסים לפרוסות דקות. מומלץ להתחיל את החיתוך כשהצד הרך כלפי מעלה, כך החתיכה לא תישבר.

7 מעלים את חום התנור ל-150, מפזרים את הפרוסות על שתי תבניות עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

8 מוציאים מהתנור, הופכים את הפרוסות ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים ומניחים להצטנן כחצי שעה.