אוכל
צילום׃ דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן

אלפחורס

עוגיות חמאה משגעות במילוי שובב של ריבת חלב וציפוי שבבי קוקוס

| דנשר | פורסם 28/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 1119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

200 גרם חמאה או מרגרינה (ניתן לשים חצי מזה וחצי מזה)
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
500 גרם קורנפלור
1 כוס קמח
ריבת חלב
1/2 שקית קוקוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 מקציפים במיקסר סוכר וחמאה/מרגרינה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד לאחידות התערובת.

3 מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים רק עד שנבלע ומתקבל בצק דביק.

4 אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. יוצרים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ, בעזרת כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 אופים במשך 7-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו) מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין.

6 כל זוג עוגיות ממלאים בנדיבות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה עד שבוע.