אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

בבקה קינמון ואגוזים

אין כמו עוגת בבקה לסוף שבוע סתווי, ולשבת הקרובה עדיקוש דאגה לנו למתכון בבקה קלאסית עם מלית קינמון, סוכר ואגוזים. אפשר להכין בקוגלהוף גבוהה או לחלק ל-2 תבניות אינגליש קייק, העיקר שתכינו

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 07/11/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

3 כוסות קמח (420גרם)

25 גרם שמרים טריים

חצי כוס סוכר (100 גרם)

ביצה

חלמון

כוס מים/חלב (240 מ"ל)

120 גרם חמאה רכה

קורט מלח

למלית:

200 גרם חמאה מומסת

כוס סוכר לבן/חום בהיר (200 גרם)

כף קינמון 

100 גרם אגוזי מלך קצוצים 

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה  קמח, שמרים וסוכר, ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי ביצה, חלמון, מים/חלב ולבסוף את החמאה. ממשיכים ללוש במשך כ- 10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את המלח.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת (מתקבל בצק די דליל), מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתפחה כשעתיים.

3 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה סוכר, קינמון ואגוזים. 

4 מוציאים את הבצק מהקירור ומחלקים ל-2 (כל חלק יהיה עוגה אחת). אם משתמשים ב-2 תבניות אינגליש קייק: את החלק הראשון מחלקים ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. מורחים על המלבן חמאה, מפזרים את המלית ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה גם עם החלק השני. כשש לנו 2 רולדות יוצרים צורת בורג ומלפפים אותן אחת עם השנייה כמו צמה. אם משתמשים בתבנית קוגלהוף 24 ס"מ (גבוהה) מכינים רולדה אחת. מניחים את הרולדות בתבניות אינגליש קייק/תבנית קוגלהוף להתפחה כ-30 דקות או עד הכפלת הנפח. 

5 מחממים את התנור ל-170 מעלות (על מצב סטטי).

6 מברישים את הבצק עם ביצה טרופה ואופים את הרולדות כ-45 דקות. מוציאים לצינון וממתינים כשעה עד לפריסת העוגה.

בבקה קינמון ואגוזים של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
בבקה קינמון ואגוזים של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

* שומרים את הבבקה בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב (או בקופסא אטומה).

* לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בנטורינה או כל תחליך חמאה אחר, ואת החלב ממירים במים. 

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!