בבקה קינמון ואגוזים
אין כמו עוגת בבקה לסוף שבוע סתווי, ולשבת הקרובה עדיקוש דאגה לנו למתכון בבקה קלאסית עם מלית קינמון, סוכר ואגוזים. אפשר להכין בקוגלהוף גבוהה או לחלק ל-2 תבניות אינגליש קייק, העיקר שתכינו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
3 כוסות קמח (420גרם)
25 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר (100 גרם)
ביצה
חלמון
כוס מים/חלב (240 מ"ל)
120 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית:
200 גרם חמאה מומסת
כוס סוכר לבן/חום בהיר (200 גרם)
כף קינמון
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר, ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי ביצה, חלמון, מים/חלב ולבסוף את החמאה. ממשיכים ללוש במשך כ- 10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את המלח.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת (מתקבל בצק די דליל), מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתפחה כשעתיים.
3 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה סוכר, קינמון ואגוזים.
4 מוציאים את הבצק מהקירור ומחלקים ל-2 (כל חלק יהיה עוגה אחת). אם משתמשים ב-2 תבניות אינגליש קייק: את החלק הראשון מחלקים ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. מורחים על המלבן חמאה, מפזרים את המלית ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה גם עם החלק השני. כשש לנו 2 רולדות יוצרים צורת בורג ומלפפים אותן אחת עם השנייה כמו צמה. אם משתמשים בתבנית קוגלהוף 24 ס"מ (גבוהה) מכינים רולדה אחת. מניחים את הרולדות בתבניות אינגליש קייק/תבנית קוגלהוף להתפחה כ-30 דקות או עד הכפלת הנפח.
5 מחממים את התנור ל-170 מעלות (על מצב סטטי).
6 מברישים את הבצק עם ביצה טרופה ואופים את הרולדות כ-45 דקות. מוציאים לצינון וממתינים כשעה עד לפריסת העוגה.
* שומרים את הבבקה בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב (או בקופסא אטומה).
* לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בנטורינה או כל תחליך חמאה אחר, ואת החלב ממירים במים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!