אוכל
צילום׃ עוגיו.נט

עוגת גזר, פיסטוקים וצימוקים

רכה, נימוחה ועסיסית

| עוגיו.נט | פורסם 23/07/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
4 ביצים מספר 1 בטמפרטורת החדר
150 גרם סוכר חום
200 גרם סוכר לבן
100 מ"ל שמן
מיכל שמנת חמוצה
300 גרם קמח
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
קינמון, לפי הטעם
חצי כפית מלח
400 גרם גזר מגורר
80 גרם פיסטוקים קלופים לא קלויים
50 גרם צימוקים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 2. בקערה גדולה מניחים ביצים ושני סוגי סוכר וטורפים בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה. מוסיפים פנימה את השמן בזרם דק, עד שהוא נטמע בתערובת לחלוטין. בערבוב קל מוסיפים גם את השמנת החמוצה. 3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח וטורפים במרץ רק עד קבלת תערובת אחידה, ולא יותר. 4. מוסיפים פנימה בקיפול את הגזר המגורר, הפיסטוקים והצימוקים ומקפלים רק עד שהם נטמעים לגמרי בתערובת. 5. מעבירים לתבניות ואופים כ- 30-40 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו. 6. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר, מפדרים באבקת סוכר מעורבת עם מעט קינמון ומגישים.