עוגת השמרים של סבתא
עוגת שמרים-שוקולד רכה וענוגה, לשבת ריחנית, ביתית ונעימה במיוחד
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
תבנית קוגלהוף (תבנית אפייה עם חור באמצע) בקוטר 24-22 ס"מ
לבצק
750 גרם קמח (6 כוסות)
25 גרם שמרים טריים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים מס' 1
2/3 כוס חלב
200 גרם חמאה פרוסה לקוביות, בטמפ' החדר
5 גרם מלח (1/2 כפית מחוקה)
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מ-1/2 לימון
למילוי
ממרח שוקולד
אפשרות נוספת למילוי
50 גרם חמאה רכה
1 כפית קינמון
1כוס אגוזים קצוצים
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח במיקסר עם וו לישה, במהירות איטית.
2 כשהבצק מתאחד, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה. ממשיכים ללוש עד שהן מתמזגות לחלוטין בבצק.
3 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש ל-10 שניות נוספות. מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות (אפשר לילה).
4 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ומרדדים בעזרת מערוך כל אחד למלבן בעובי 6 מ"מ.
5 משמנים את התבנית, מורחים על כל מלבן ממרח שוקולד, מגלגלים לגלילה ומסדרים בתבנית.
6 מתפיחים במשך כשעה ורבע בטמפ' החדר או עד שהעוגה מכפילה את נפחה. מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 אופים כ-30 דקות.