אוכל
צילום׃ מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

עוגת השמרים של סבתא

עוגת שמרים-שוקולד רכה וענוגה, לשבת ריחנית, ביתית ונעימה במיוחד

מיקי שמו | mako | פורסם 22/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית קוגלהוף (תבנית אפייה עם חור באמצע) בקוטר 24-22 ס"מ

לבצק

750 גרם קמח (6 כוסות)
25 גרם שמרים טריים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים מס' 1
2/3 כוס חלב
200 גרם חמאה פרוסה לקוביות, בטמפ' החדר
5 גרם מלח (1/2 כפית מחוקה)
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מ-1/2 לימון

למילוי

ממרח שוקולד

אפשרות נוספת למילוי

50 גרם חמאה רכה
1 כפית קינמון
1כוס אגוזים קצוצים
1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח במיקסר עם וו לישה, במהירות איטית.

2 כשהבצק מתאחד, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה. ממשיכים ללוש עד שהן מתמזגות לחלוטין בבצק.

3 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש ל-10 שניות נוספות. מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות (אפשר לילה).

4 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ומרדדים בעזרת מערוך כל אחד למלבן בעובי 6 מ"מ.

5 משמנים את התבנית, מורחים על כל מלבן ממרח שוקולד, מגלגלים לגלילה ומסדרים בתבנית.

6 מתפיחים במשך כשעה ורבע בטמפ' החדר או עד שהעוגה מכפילה את נפחה. מחממים תנור ל-170 מעלות.

7 אופים כ-30 דקות.