אוכל

עוגה הפוכה של פרג ותפוחים בקרמל

עוגה אישית מושקעת לאירוח

יניב גור אריה | גלריית המומחים | פורסם 05/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

פורים עם השף יניב גור אריה מ"לגעת באוכל", המרכז לאומנויות הבישול והאפייה.

מרכיבים (8 מנות):

למאפה

200 גרם אבקת סוכר
חצי כוס קמח עוגות (שטיבל 5)
חצי כף אבקת אפיה
100 גרם פרג טחון טרי
100 גרם חמאה מומסת
4 חלבונים
30 גרם גלוקוזה (אפשר להחליף ב--3 או 4 כפות אבקת סוכר)

לתפוחים

100 גרם סוכר וניל
4 תפוחי עץ חתוכים לפלחים
100 גרם חמאה

להגשה

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

למאפה:1 מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת האפייה, והפרג.2. מוסיפים את החלבונים, החמאה המומסת והגלוקוזה עד לתערובת אחידה.

לתפוחים:1 ממיסים את הסוכר לקרמל בהיר.2. מוסיפים את התפוחים החתוכים ומקפיצים קלות.3. מוסיפים את החמאה ומבשלים כעשר דקות, עד שהתפוחים רכים ומזוגגים.

להרכבה:1 מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.2. משמנים תבנית אישית במעט מנוזלי בישול התפוחים.3. מניחים בתחתית התבנית בצפיפות כמה פלחי תפוחים מקורמלים.4. מוזגים מעל התפוחים מבלילת המאפה ואופים בחום גבוה (200 מעלות) כ-12 דקות.

להגשה:הופכים את המאפה כך שהתפוחים המזוגגים נמצאים למעלה. מניחים בצלחת. טורפים שמנת חמוצה עם מעט מנוזלי בישול התפוחים ויוצקים לצד המאפה.