אוכל
צילום׃ דן לב, mako אוכל

קוקילידה בראוניז

שרית נובק, היא מיס פטל המוכשרת פצצות, והצלם המחונן דן לב מגייסים בימים אלה כסף לספר משותף, שהולך להיות להיות הדבר הכי יפה, מפתה וטעים שראיתם בחייכם. לא מאמינים? קלטו את המתכון לדוגמה (ואז רוצו להכין)

שרית נובק | הספר הלבן של מיס פטל ודן לב | פורסם 28/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הקוקילידות האלה מתחילות במתכון בסיסי לבראוניז שוקולדיים ועסיסיים, פשוט וקליל ומהיר, כזה שאפשר להכין שעה לפני שהאורחים מגיעים, אבל אפשר להכין גם מראש. הוא יחכה בסבלנות יום-יומיים בטמפרטורת החדר, 4-5 ימים במקרר ואפילו חודשיים במקפיא. מתכון כזה, שאפשר ליהנות ממנו כמו שהוא, ואפשר בקלות לקחת אותו גם למחוזות אחרים, כבסיס לקינוחים מפונפנים.

מרכיבים :

בראוניז שנחו שעתיים במקרר

גלידת וניל, או איזו שאוהבים

לבראוניז (תבנית 20 על 20):

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ

4 ביצים

חצי כפית מלח

שלושת רבעי כוס סוכר לבן

שלושת רבעי כוס סוכר חום (לא דמררה)

כפית תמצית וניל

2  כפות ברנדי

שלושת רבעי כוס קמח

רבע כוס קקאו

לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר

שליש כוס שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

1 מכינים בראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים לתערובת חלקה.

3 טורפים ביצים בקערה. מוסיפים מלח, סוכר לבן, סוכר חום ווניל.

4 מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים.

5 מוסיפים את הברנדי ומערבבים (אין לכם ברנדי? אל תרוצו לקנות. אפשר להחליף באלכוהול אחר – ויסקי, רום, קוניאק, או באין ברירה – להשמיט).

6 מוסיפים קמח ואבקת קקאו ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול.

7 שופכים לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור. 

8 אופים כ-30-35 דקות עד שהבראוניז מקבלים קרום ונסדקים מעט. זהירות לא לייבש!

9 מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות.

10 חוצים את הבראוניז באמצע לשתי שכבות.

11 מסירים את השכבה העליונה, מורחים את הגלידה על גבי הבסיס ומיישרים (אם יש צורך, משאירים את הגלידה כמה דקות על השיש, להתרככות).

12 מניחים את השכבה העליונה מעל ולוחצים קלות.

13 מכניסים למקפיא לכשעתיים.

14 מוציאים מהמקפיא וחותכים לריבועים, או קורצים עיגולים עם חותכן עוגיות עגול.

15 מכינים גנאש: מכניסים לקערה קטנה חסינת חום שמנת ושוקולד. מחממים במיקרו, בפולסים, עד שהשמנת רותחת והשוקולד נמס.

16 מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

17 מזלפים מהגנאש מעל הקוקילידה.

בימים אלה שרית נובק והצלם דן לב השיקו פרויקט הדסטארט לתמיכה בפרויקט שלהם - ספר משותף. הספר הלבן של מיס פטל ודן לב הוא ספר בישול, אפיה וצילום שכולו שילוב של שני עולמות טעימים במיוחד, מלווה בצילומים מרהיבים. לתמיכה בהדסטראט