אוכל
צילום׃ dehooks, Istock

עוגת תפוזים בחושה

מתכון קל ומהיר לעוגת הדרים נפלאה. מומלץ להגיש עם קצפת בצד או אבקת סוכר מעל

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 01/05/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 98 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם חמאה רכה (לגרסת פרווה: מרגרינה)

250 גרם סוכר (כוס ורבע)

4 ביצים

125 גרם קמח (כוס)

125 גרם קורנפלור (כוס פחות 2 כפות)

כפית אבקת אפייה

כף גרדת תפוז

לסירופ:

מיץ מ-3 תפוזים גדולים או 5 קטנים

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי העוגה במיקסר עם וו גיטרה ומעבירים לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.

2 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-35 עד 40 דקות.

3 מכינים את הסירופ: מרתיחים את מיץ התפוזים עם הסוכר ומצמצמים עד לקבלת סירופ סמיך.

4 דוקרים את העוגה בעזרת שיפוד או מסרגה כ-30 פעם, ושופכים את הסירופ מעל. אפשר לקשט בפלחי תפוז ואבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!