צילום׃ dehooks, Istock
עוגת תפוזים בחושה
מתכון קל ומהיר לעוגת הדרים נפלאה. מומלץ להגיש עם קצפת בצד או אבקת סוכר מעל
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 01/05/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם חמאה רכה (לגרסת פרווה: מרגרינה)
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
4 ביצים
125 גרם קמח (כוס)
125 גרם קורנפלור (כוס פחות 2 כפות)
כפית אבקת אפייה
כף גרדת תפוז
לסירופ:
מיץ מ-3 תפוזים גדולים או 5 קטנים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי העוגה במיקסר עם וו גיטרה ומעבירים לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
2 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-35 עד 40 דקות.
3 מכינים את הסירופ: מרתיחים את מיץ התפוזים עם הסוכר ומצמצמים עד לקבלת סירופ סמיך.
4 דוקרים את העוגה בעזרת שיפוד או מסרגה כ-30 פעם, ושופכים את הסירופ מעל. אפשר לקשט בפלחי תפוז ואבקת סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!