אוכל
צילום׃ דניאל לילה , יחסי ציבור

עוגת שמרים פרווה שנשארת טרייה כל השבוע

אחת מעוגת הפרווה המנצחות מהאוסף של קרין גורן, כזאת שזוללים גם כמה אחרי שנאפתה והבצק שלה נשמר מצוין. הכמות מספיקה ל-2 עוגות עשירות עם מלא שוקולד

קרין גורן | שוגר מאמא, הוצאת פודי | פורסם 30/01/25 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק ל-2 עוגות:

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח

1 וחצי כפות שמרים יבשים (או 35 גרם שמרים טריים)

חצי כוס (100 גרם) סוכר

חצי כוס (120 מ״ל) שמן

2 ביצים L

חצי כוס (120 מ״ל) מים

חצי כפית מלח

למלית:

2 כוסות (650 גרם) ממרח בהיר שאוהבים

2 כוסות (650 גרם) ממרח כהה שאוהבים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים בידיים או במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות לבצק חלק ומבריק. משמנים את פני הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה. שימו לב, הבצק לא תופח הרבה כי הוא שמן.

2 מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים בכוס ממרח בהיר. מקפלים את הבצק כמו מגבת מטבח (ל-3 ואז לחצי). מרדדים שוב (אל תתביישו לקמח את המשטח כדי שיהיה נוח לעבודה. לא נורא אם הממרח מציץ החוצה) ומורחים כוס ממרח כהה. מגלגלים לרולדה. חותכים באמצע ומלפפים כמו בורג ומניחים בתבניות אינגליש קייק משומנות או מרופדות בנייר אפייה (אפשר גם להניח ישירות בתבנית תנור ביתית מרופדת בנייר אפייה, באופן מרווח).

3 מחממים תנור ל-170 מעלות (לא טורבו).

עוגת שמרים פרווה לפני אפייה (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
עוגת שמרים פרווה לפני אפייה|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

4 חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק (סך הכול יתקבלו 2 עוגות). מתפיחים את העוגות כ-20 דקות בזמן שהתנור מתחמם.

5 אופים את העוגות כ-35 דקות עד שהבצק זהוב וכהה. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת עבה ונקייה למשך 10 דקות (האדים ירככו את העוגות).

* הערכות מערכת:

- אפשר ומומלץ למרוח את העוגות בביצה טרופה לפני האפייה.

- אפשר לשדרג את העוגה עם סירופ סוכר - מרתיחים כוס מים עם כוס סוכר ומורחים על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור.