הבסיס לכל עוגה בחושה שתכינו
מפנטזים על עוגת מייפל? שיש? תפוחים? אולי עוגת אלפחורס? המתכון הבא יסדר אתכם בכל פעם שתרצו להכין עוגה בחושה - ולא משנה איזו. מכינים את בלילת הבסיס, בוחרים תוספות - ויש עוגה רכה וטובה. זה עד כדי כך פשוט
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לפני הכל, כמה כללים:
* הקצפת הביצים גורמת לעוגות להיות אווריריות ורכות, אז אל תדלגו עליה. השתדלו להקציף אותן היטב, עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד.
* הסכנה הגדולה ביותר שאורבת לעוגה בחושה היא ערבוב יתר של הבלילה, שגורם לה לצאת קשה צמיגית.
* קליפת הדרים או תמצית טעם יכולה לשנות לגמרי את העוגה שלכם, אז אל תתעצלו ותשתמשו בהן.
* חשוב לחמם את התנור עד הטמפרטורה הנדרשת לפני שמכניסים את העוגה לאפייה, ולא לפתוח את דלת התנור במהלכה.
* אפשר להחליף עד 30 אחוז מכמות הקמח במתכון בקמח מלא.
* תוספות כמו פירות, אגוזים ושוקולד צ'יפס כדאי לערבב בקערה עם כף קמח לפני שמוסיפים אותן לבלילה. ככה הן לא ישקעו לקרקעית העוגה במהלך האפייה.
מרכיבים :
לתערובת הבסיסית (3 תבניות אינגליש קייק):
4 ביצים
כוס סוכר (200 גרם)
2 כוסות קמח תופח (280 גרם) או 2 כוסות קמח ו-2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר להמיר בחלב, חלב צמחי או יוגורט)
כפית מחית או תמצית וניל
כוס שמן (אפשר להמיר ב-200 גרם חמאה רכה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מקציפים את הביצים במיקסר (לא צריך להפריד) יחד עם הסוכר, עד לקבלת קציפה תפוחה וגבוהה.
3 בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה, מיץ תפוזים, וניל ושמן.
4 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה. זהירות לא לערבב יותר מדי.
5 מחלקים את הבלילה ל-3 קערות (אם רוצים להוסיף להן תוספות), מוסיפים את התוספות שרוצים, מערבבים ומעבירים לשלוש תבניות אינגליש קייק משומנות.
6 אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגות קפיציות ושזופות וקיסם שננעץ בהן יוצא עם מעט פירורים לחים.
אפשרויות לטעמים:
* לעוגת תפוחים וקינמון: מוסיפים לבלילה 2 כפות קינמון, קורט אגוז מוסקט, 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס ו-2 תפוחי גרני סמית מקולפים וחתוכים לקוביות.
* לעוגת אלפחורס (קוקוס וריבת חלב): מוסיפים לבלילה 100 גרם קוקוס לבן וקליפה מגוררת מתפוז אחד, ואחרי שהעוגה מתקררת מצפים אותה בכוס ריבת חלב.
* לעוגת מייפל: מוסיפים לבלילה 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס ומיד אחרי האפייה שופכים עליה כוס סירופ מייפל.
* לעוגת טחינה: מוסיפים לבלילה חצי כוס טחינה גולמית וחצי כוס סילאן או דבש, וכשהעוגה יוצאת מהתנור מפזרים עליה שערות חלבה.
* לעוגת גזר: מוסיפים לבלילה חצי כוס צימוקים, 3 גזרים מגורדים דק בפומפייה, כף קינמון, קמצוץ ציפורן ו-4 כפות סילאן.
* לעוגת שיש: ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד מריר או חלב יחד עם כף נס קפה מעורבבת עם כף מים חמים ו-125 מ"ל שמנת מתוקה. מערבבים, שופכים על הבלילה בתבנית ויוצרים טקסטורת שיש בעזרת סכין.
* רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב.