אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

הבסיס לכל עוגה בחושה שתכינו

מפנטזים על עוגת מייפל? שיש? תפוחים? אולי עוגת אלפחורס? המתכון הבא יסדר אתכם בכל פעם שתרצו להכין עוגה בחושה - ולא משנה איזו. מכינים את בלילת הבסיס, בוחרים תוספות - ויש עוגה רכה וטובה. זה עד כדי כך פשוט

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 16/05/19 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 327 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפני הכל, כמה כללים:

* הקצפת הביצים גורמת לעוגות להיות אווריריות ורכות, אז אל תדלגו עליה. השתדלו להקציף אותן היטב, עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד.

 

* הסכנה הגדולה ביותר שאורבת לעוגה בחושה היא ערבוב יתר של הבלילה, שגורם לה לצאת קשה צמיגית.

 

* קליפת הדרים או תמצית טעם יכולה לשנות לגמרי את העוגה שלכם, אז אל תתעצלו ותשתמשו בהן.

 

* חשוב לחמם את התנור עד הטמפרטורה הנדרשת לפני שמכניסים את העוגה לאפייה, ולא לפתוח את דלת התנור במהלכה.

 

* אפשר להחליף עד 30 אחוז מכמות הקמח במתכון בקמח מלא.

 

* תוספות כמו פירות, אגוזים ושוקולד צ'יפס כדאי לערבב בקערה עם כף קמח לפני שמוסיפים אותן לבלילה. ככה הן לא ישקעו לקרקעית העוגה במהלך האפייה.

מרכיבים :

לתערובת הבסיסית (3 תבניות אינגליש קייק):

4 ביצים

כוס סוכר (200 גרם)

2 כוסות קמח תופח (280 גרם) או 2 כוסות קמח ו-2 כפיות אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר להמיר בחלב, חלב צמחי או יוגורט)

כפית מחית או תמצית וניל

כוס שמן (אפשר להמיר ב-200 גרם חמאה רכה)

אופן ההכנה:

 1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מקציפים את הביצים במיקסר (לא צריך להפריד) יחד עם הסוכר, עד לקבלת קציפה תפוחה וגבוהה.

3 בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה, מיץ תפוזים, וניל ושמן.

4 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה. זהירות לא לערבב יותר מדי.

5 מחלקים את הבלילה ל-3 קערות (אם רוצים להוסיף להן תוספות), מוסיפים את התוספות שרוצים, מערבבים ומעבירים לשלוש תבניות אינגליש קייק משומנות.

6 אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגות קפיציות ושזופות וקיסם שננעץ בהן יוצא עם מעט פירורים לחים.

אפשרויות לטעמים:

* לעוגת תפוחים וקינמון: מוסיפים לבלילה 2 כפות קינמון, קורט אגוז מוסקט, 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס ו-2 תפוחי גרני סמית מקולפים וחתוכים לקוביות.

* לעוגת אלפחורס (קוקוס וריבת חלב): מוסיפים לבלילה 100 גרם קוקוס לבן וקליפה מגוררת מתפוז אחד, ואחרי שהעוגה מתקררת מצפים אותה בכוס ריבת חלב.

* לעוגת מייפל: מוסיפים לבלילה 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס ומיד אחרי האפייה שופכים עליה כוס סירופ מייפל.

* לעוגת טחינה: מוסיפים לבלילה חצי כוס טחינה גולמית וחצי כוס סילאן או דבש, וכשהעוגה יוצאת מהתנור מפזרים עליה שערות חלבה.

* לעוגת גזר: מוסיפים לבלילה חצי כוס צימוקים, 3 גזרים מגורדים דק בפומפייה, כף קינמון, קמצוץ ציפורן ו-4 כפות סילאן.

* לעוגת שיש: ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד מריר או חלב יחד עם כף נס קפה מעורבבת עם כף מים חמים ו-125 מ"ל שמנת מתוקה. מערבבים, שופכים על הבלילה בתבנית ויוצרים טקסטורת שיש בעזרת סכין.

* רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב