אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

שטרודל לוטוס ותפוחים מהיר

לרגע לא חשבנו שצריך להוסיף משהו לשטרודל התפוחים הקלאסי, אבל אז הגיע המתכון הזה וגרם לנו להבין שתפוחים ולוטוס הם שילוב מהחלומות. קצת קרמול ואפייה ותוך שעה יהיה לכם קינוח סתווי מפנק

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 18/11/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 תפוחים בינוניים

3 כפות סוכר (לבן או חום)

1/4 כפית קינמון (לא חובה)

1/2 חבילה בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן

2-3 כפות ממרח לוטוס

ביצה, להברשה

אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2 מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות של כס"מ.

3 ממיסים את הסוכר במחבת על אש נמוכה עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענבר. מוסיפים את התפוחים ואת הקינמון, אם רוצים, מערבבים היטב ומטגנים תוך ערבוב 5-10 דקות. משאירים בצד להתקרר.

4 מרדדים את בצק העלים קלות למלבן על נייר אפייה. חותכים החוצה 5 ס"מ מכל אחת מפינות הבצק (כדי ליצור קצוות בצק שיכסו את המילוי משני הצדדים), ואת הצדדים של הבצק חותכים לרצועות סימטריות ברוחב כ-1.5 ס"מ ואורך 7-8 ס"מ. את השטח במרכז הבצק משאירים שלם.

שטרודל לוטוס תפוחים (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
לא הבנתם? הנה, ככה מקפלים|צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

5 מורחים את ממרח הלוטוס במרכז הבצק, מניחים מעליו את תערובת התפוחים (ללא קרמל נוזלי במידה ונוצר) ו"קולעים" את השטרודל: קודם כל מקפלים את שני הקצוות, ואז לוקחים לסירוגין רצועה מצד ימין ומצד שמאל ומניחים אחת מעל השנייה עד שמגיעים לקצה.

6 טורפים את הביצה ומברישים את השטרודל. מעבירים יחד עם הנייר לתבנית אפייה ואופים 20-30 דקות, או עד שהבצק משחים.

7 מוציאים מהתנור, מקררים, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. מומלץ עם כדור גלידה בצד.

• שומרים במקרר. לפני הגשה מחממים בתנור או במיקרוגל.• אפשר להוסיף למלית 1/2 כוס צימוקים או חמוציות.

 >> בפעם הקודמת הכנו כאן תחתיות בצק פריך עם מוס לוטוס

>> וככה מכינים ביצה קשה מושלמת