אוכל
צילום׃ istockphoto

עוגת תותים ענקית נהדרת

מתכון לעוגה צבעונית וטעימה

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 22/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס המרנג

6 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
תרסיס שימון
2 כפות מים רותחים

לקרם השוקולד

300 גרם שוקולד מריר
2 מכלי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
6 חלמונים
1 כפית גדושה קפה נמס

לציפוי

20 תותים יפים ובשלים לא גדולים מדי
½1 מכלי שמנת מתוקה
2 כפות סוכר וניל

אופן ההכנה:

1 מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים, אם הביצים הוצאו מהמקרר מתחילים להקציף את החלבונים וזולפים לתוכם 2 כפות מים רותחים בזילוף דק. 2. כשהקצף מתייצב, מוסיפים אליו בהדרגה את הסוכר. 3. מרפדים תבנית תנור אחת בנייר אפיה ואת השניה משמנים בתרסיס שימון או חמאה. 4. שמים בערך מחצית מהקצף בשקית זילוף בלא פיה וזולפים עיגולי מרנג על נייר האפיה. 5. את מחצית הקצף השנייה שוטחים בתבנית המשומנת. 6. מכניסים לתנור את שתי התבניות בו בזמן, עיגולי המרנג למעלה, אופים 45 דקות ב- 120 מעלות צלסיוס. המרנג משחים מעט וזה בסדר, פותחים את דלת התנור ומניחים לו להתייבש עוד שעה. 7. שוברים את השוקולד לריבועים ושמים בבלנדר בתוספת הסוכר ואבקת הקפה. מחממים את השמנת עד לרתיחה. יוצקים על השוקולד שבבלנדר ומערבלים. כשהתערובת חלקה מוסיפים את החלמונים ומערבלים שוב. 8. מצננים את קרם השוקולד במקרר לצד המרנג המצטנן. כדאי לצנן אותם לילה תמים. 9. מקציפים את הקרם במערבל ומורחים אותו מריחה שווה על בסיס המרנג. אגב אם מעוניינים לסבך מעט את החיים יוצקים על בסיס המרנג כמה טיפות של ריבת משמש מחוממת נוזלית מעורבת ב- 2 כפות ברנדי או ליקר תפוזים ורק אז מורחים על הכל את קרם השוקולד. המרקחת מוסיפה טעם של פרי חמצמץ וטעים. 10. תוקעים בתוך הקרם את עיגולי המרנג איך שיוצא. 11. שוטפים את התותים אם הם קטנים, מסירים את בסיסם, אם הם גדולים יש גם לחצות אותם. תוקעים תותים שלמים או חצאי תותים בין עיגולי המרנג. 12. מקציפים את השמנת בתוספת סוכר הוונילין לכדי קצפת יציבה מאוד. שמים בשקית זילוף עם פייה משוננת ומעטרים את פני העוגה בעיטורי קצפת בין התותים ובין עיגולי המרנג והיכן שרק אפשר. 13. מצננים היטב עד להגשה.