קאפקייקס מילקי
מי יכול לסרב לשילוב הכי מנצח שיש? קאפקייקס שוקולד רכים ועסיסיים עם ציפוי קצפת. קינוח קטן ומושלם לימי הולדת, חגיגות או סתם ימים בהם צריכים לקנח במשהו טעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
העוגות האישיות החמודות האלה משלבות שני טעמים שאני לא מכירה אנשים שמסוגלים לעמוד בפניהם – שוקולד וקצפת. עוגות שוקולד רכות ועסיסיות במיוחד, מנוקדות בשבבי שוקולד שנמסים בין ביס לביס, ומעל הכל זילופי קצפת וניל טעימה ושברי שוקולד לקישוט. מושלמות לימי הולדת ובכלל.
מרכיבים (12 מנות):
לקאפקייקס:
1 ביצה
70 מ"ל (1/3 כוס) שמן
150 מ"ל (1/2 כוס + 1 כף) חלב
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
25 גרם (2 כפות) קקאו
70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד צ'יפס מריר
לציפוי:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
שברי שוקולד מריר
מעט אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצה, שמן, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
3 מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד. התערובת דלילה וזה בסדר.
4 יוצקים את התערובת לתוך השקעים וממלאים עד 2/3 מגובה כל שקע.
5 מפזרים שוקולד צ'יפס מעל כל שקע (במהלך האפייה השוקולד ישקע מעט).
6 אופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.
7 מצננים לחלוטין לפני הציפוי והקישוט.
8 ציפוי: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
9 מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות קצפת על גבי הקאפקייקס.
10 מקשטים בשברי שוקולד מריר ובאבקת קקאו ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט