אוכל
צילום׃ נטלי לוין, יחסי ציבור

עוגת שוקולד ושקדים פרווה

כמה חלבית נראית לכם העוגה הזאת? חלבית לגמרי, נכון? אז האמת היא שלא, אין בה מוצרי חלב בכלל, מה שהופך אותה לקינוח פוטנציאלי לכל ארוחה עלי אדמות. אז יאללה, שנתחיל?

נטלי לוין | ימים מתוקים, הוצאת תכלת | פורסם 24/04/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית בקוטר 24 ס"מ):

200 גרם שוקולד מריר

120 גרם שמן קוקוס

קורט מלח

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

4 ביצים L

150 גרם (כוס וחצי) קמח שקדים

20 גרם (2 כפות) אבקת קקאו

5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

לציפוי שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

125 מ"ל (חצי כוס) קרם קוקוס קר (חלק שומני מוקשה בלבד)

לקישוט:

שקדים שלמים (טבעיים או קלויים)

אופן ההכנה:

1 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2 בקערה גדולה שמים שוקולד ושמן קוקוס וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים היטב עד שהם נטמעים בתערובת.

4 שוברים פנימה את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב בין הוספה להוספה עד שאחיד.

5 מוסיפים קמח שקדים, אבקת קקאו ואבקת אפייה וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

6 יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון. הבלילה לא אמורה להיות גבוהה במיוחד או למלא את התבנית וזה בסדר.

7 אופים במשך 25-30 דקות או עד שהחלק העליון מעט סדוק, העוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רכה בחלק המרכזי.

8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

9 מעבירים את העוגה לצלחת הגשה.

ציפוי שוקולד:

1 קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים קרם קוקוס וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב.

2 יוצקים את הציפוי על העוגה ומצננים את העוגה במשך 10 דקות במקרר.

3 מקשטים את העוגה בשקדים שלמים ומגישים.

עוד קינוחים פרווה מתוך הספר החדש של נטלי

לרכישת הספר

בתיאבון!