עוגת שוקולד קפואה
עוגת שוקולד קלילה ליד הקפה: קל להכין, אין צורך לאפות ונוח שיש במקפיא
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1 חבילה (400 גרם) ביסקוויטים חומים
1/2 כוס (125 מ"ל) ברנדי
1/2 כוס (125 מ"ל) מים
לקרם
1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
3 כפיות קקאו
3 כפות סוכר
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
4 ביצים או 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לציפוי
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
תבנית: קפיצית בקוטר 28 ס"מ או ריבועית בגודל 24 ס"מ.
1 מכינים תחילה את הקרם; מביאים לרתיחה, תוך בחישה, על אש נמוכה, את החלב, הקקאו, הסוכר, החמאה והשוקולד. מצננים מעט.
2 מקציפים בקערת המיקסר את הביצים השלמות, או את השמנת המתוקה, עד שמתקבלת קציפה יציבה. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד.
3 בקערה שטוחה מערבבים את הברנדי והמים וטובלים חצי מכמות הביסקוויטים. בכל פעם 3-2 ביסקוויטים, כדי שלא יתפוררו. מרפדים בהם את התבנית.
4 שוטחים מעל חצי מכמות הקרם. מכסים במחצית הביסקוויטים שנותרו, טבולים בברנדי ובמים. שוטחים מעל את הקרם הנותר.
5 מקציפים את השמנת המתוקה ומכסים בה את העוגה. מקפיאים. מוציאים מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה וחותכים לפרוסות או לריבועים, בהתאם לתבנית.